Lise Klaveness: – Det er den største ulempen med å jobbe både som advokat og fotballeder

Søndag blir tidligere Hjort-advokat Lise Klaveness høyst sannsynlig Norges første kvinnelige fotballpresident. Samtidig økes presidentlønnen med flere hundretusen kroner.
Tidligere Hjort-advokat, Lise Klaveness | Foto: Terje Pedersen/NTB
Tidligere Hjort-advokat, Lise Klaveness | Foto: Terje Pedersen/NTB

Oppdatering: Søndag ble Lise Klaveness valgt som ny fotballpresident. Advokat Gunhild Lærum ble for øvrig gjenvalgt som styremedlem i NFFs forbundsstyre.

Rett før jul ble tidligere Hjort-advokat Lise Klaveness innstilt som valgkomiteens kandidat til ny president i Norges Fotballforbund (NFF).

Denne helgen avholdes NFFs forbundsting på Ullevaal Stadion. Søndag skal ny fotballpresident velges, og antakelig erstatter Klaveness nåværende president Terje Svensen.

I et intervju med TV2 snakker Klaveness om sin egen fotballkarriere, og det å balansere jobb og familieliv.

– Det er et evig helvete den balansen der, sier hun.

– Det er den største ulempen med å jobbe både som advokat og fotballeder. Man blir så engasjert. Det blir vanskelig å finne den kvantiteten i leken med ungene som gir den kvaliteten man ønsker. De øyeblikkene hvor jeg klarer å legge vekk alt annet og bare være i barnas verden - på barnas premisser, legger hun til.

Ifølge VG kommer Klaveness til å tjene det samme som hun gjør som elitedirektør i dag, det vil si 1,7 millioner kroner. Avtroppende fotballpresident Terje Svensen på sin side har en lønn på 12G, som tilsvarer rundt 1,3 millioner kroner.

Avisen skriver at Klaveness aldri søkte seg til vervet som ny NFF-president, og hun skal også på et tidspunkt ha takket nei da valgkomiteen tok kontakt med henne. Men etter hvert ble Klaveness mer positiv til vervet, og ifølge VG ble lønnen et tema da Klaveness fikk vite hva Svensen tjente.

– Jeg ga uttrykk for at det er vanskelig for meg å påta meg en rolle med økt ansvar og mindre arbeidsrettslig trygghet i NFF og samtidig gå ned i lønn, skriver Klaveness i en e-post til avisen.

Leder i valgkomiteen, Torleiv Sandvik, sier dette om lønnshoppet i presidentrollen:

– Vi fant det svært urimelig at en kandidat fra vår egen organisasjon skal lide et stort økonomisk tap i fire år ved å takke ja til noe hun ikke hadde søkt på eller var innstilt på å ta i utgangspunktet.

Tidligere Hjort-advokat Lise Klaveness kan bli Norges første kvinnelige fotballpresident 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også