Regningen var først ventet å komme på 1,5 millioner kroner – nå har Wiersholm fakturert for 11,4 millioner kroner

Granskingen av et varsel mot toppledelsen i Vestfold og Telemark fylkeskommune, som Wiersholm har jobbet med siden september, er blitt langt dyrere enn først antatt.
Wiersholm-partner Jan Fougner leder firmaets arbeid med granskingen av varselet. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Wiersholm-partner Jan Fougner leder firmaets arbeid med granskingen av varselet. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Det er Telemarksavisa som har fått tilgang til timelister og fakturaer Wiersholm har sendt inn til Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Da Wiersholm fikk oppdraget, var regningen fra advokatfirmaet ventet å komme på 1,5 millioner kroner, men fylkesdirektør Arve Semb Christophersen måtte senere meddele at regningen vil bli «vesentlig større, uten at vi nå helt vet hvor dette ender».

En gjennomgang TA har foretatt viser at utgiftene knyttet til granskingen av varselet mot topplederne i fylket fra juni 2021 nå har passert elleve millioner kroner. Granskingen, som ledes av Wiersholm-partner Jan Fougner, ble påbegynt i september.

Allerede 9. september, fire dager før Wiersholm fikk oppdraget med å granske varselet, hadde Fougner et møte med fylkesadvokaten for å drøfte det potensielle oppdraget. Advokatfullmektig Oda Indset deltok også på møtet med fylkesadvokaten. Møtet har Wiersholm ifølge Telemarksavisa fakturert 18.000 kroner for.

Avisas gjennomgang viser at det totalt er rundt 30 ansatte i Wiersholm som har vært involvert i granskingen så langt.

Wiersholm har så langt fakturert for 11,4 millioner kroner.

Timelistene fra Wiersholm beskriver blant annet møter med en rekke ulike aktører i fylkeskommunen og omfattende kontakt mellom granskerne og advokater som bistår klienter som er involvert i varselet og granskingen, skriver Telemarksavisa.

Fire andre advokatfirmaer har også fakturert fylkeskommunen for juridisk bistand i denne saken, skrev Kommunal Rapport i februar.

Tenden Advokatfirma har fakturert 530.000 kroner, CMS Kluge har fakturert 170.000 kroner, Advokatfirmaet Fremmer har fakturert 153.000 kroner, mens Kvale har fakturert 152.000 kroner.

Wiersholm sikret rammeavtale: Slik var «vinnerbrevet»

Jan Fougner bistår Gjerdrum kommune 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også