To gigantiske advokatfirmaer forlater Russland

Nordens største advokatfirma, Mannheimer Swartling, og det britiske advokatfirmaet Linklaters, stenger sine kontorer i Russland etter invasjonen av Ukraina.
Markering ved den russiske ambassaden. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Markering ved den russiske ambassaden. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mannheimer Swartling annonserte på LinkedIn og på sine hjemmesider at de suspenderer sine operasjoner i Russland med umiddelbar effekt. Firmaet analyserer nå hvordan de kan forlate det russiske markedet på en ryddig måte, lyder meldingen.

De forteller i meldingen at de svenske advokatene som har hatt base i Moskva har blitt sendt hjem eller flyttet, og at de jobber for å forsikre seg om at deres russiske kollegaer blir ivaretatt.

Videre i meldingen skriver Mannheimer Swartling at de ikke aksepterer noe arbeid for russiske klienter på noen av deres kontorer.

Mannheimer Swartling har 460 jurister og totalt 600 ansatte fordelt på deres kontorer i seks land. Det var Advokatbladet som omtalte meldingen fra Mannheimer Swartling først.

Det britiske advokatfirmaet Linklaters stenger også sine kontorer i Russland, som åpnet i 1992, skriver Financial Times.

Linklaters, med hovedkontor i London, har vært under press den siste tiden, fordi de har flere rike russere blant sine klienter. Advokatfirmaet skal nå avvikle sin virksomhet i Russland og stenge kontoret i Moskva.

Advokatfirmaet har 70 advokater ved sitt kontor i Moskva, som de nå vil hjelpe videre med nye stillinger enten internt eller andre steder.

Linklaters har mer enn 5000 ansatte totalt, hvorav over 2800 er advokater, fordelt på 31 kontorer i 21 land.

Ukraina-krigen: Advokater opplever økt trykk – vil at myndighetene skal komme på banen

Den siste av «de fire store» forlater Russland og Hviterussland

PwC har etablert et eget «SWAT-team» som overvåker sanksjonsutviklingen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også