Harris gjorde forundersøkelse for kommune – er usikker på om de selv vil delta i anbudskonkurransen

Etter en forundersøkelse utført av Harris knyttet til granskning av to lærersaker i Alver kommune, innstiller kontrollutvalget på at kommunen skal bruke én million kroner på granskningen.
Einar Drægebø la fram resultatet av forundersøkelsen for kontrollutvalget i Alver kommune. | Foto: Harris
Einar Drægebø la fram resultatet av forundersøkelsen for kontrollutvalget i Alver kommune. | Foto: Harris

Det var i januar i år, at Harris fikk oppdraget med å gjennomføre en undersøkelse av hvordan to lærersaker i Alver kommune skulle granskes. Advokatfirmaet, som var det eneste som svarte på utlysningen, stilte partner Einar Drægebø og assosiert partner Claus Holm Isaksen til disposisjon.

Nå har Harris-duoen gått gjennom dokumentasjon og snakket med relevante personer. Nylig la Drægebø frem resultatet av forundersøkelsen overfor kontrollutvalget i Alver kommune, skriver Nordhordland.

Rapporten har kostet 50.000 kroner. Harris har ikke gjort en juridisk vurdering om det er behov for granskning av lærersakene.

– Etter at oppdraget ble tydeligere definert, har vi stilt oss etter det. Det er bakgrunnen for at vi ikke har ment noe om det skal granskes. Det ville vært å gå utenom det vi ble bedt om å gjøre, forklarer partner Einar Drægebø.

Kontrollutvalget har innstilt på, at de ber kommunestyret sette av én million kroner til en gransking av de to lærersakene.

I saksutredelsen til møtet stod det at Harris ikke kunne delta i en eventuell anbudskonkurranse knyttet til granskningen, men etter nærmere undersøkelser er det konkludert med at advokatfirmaet kan det. Det forutsettes at fordelene Harris har hatt av forundersøkelsen jevnes ut ved for eksempel å la andre aktører få tilgang til informasjonen fra den.

Partner Einar Drægebø sier imidlertid, at han ikke vet om advokatfirmaet ønsker å være med i anbudskonkurransen.

Disse fire har fått jobb i Harris

Sammenslåingen av Harris og DalheimRasmussen er et faktum: Fem nye partnere på plass 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også