SANDS-partner: –Det er mer en livsstil enn en jobb, men det handler om å finne riktig balanse

Partner Maria Elena Kvalen i SANDS forteller i åpenhjertig intervju om hvordan hun møtte veggen, og tok lærdom av det.
Partner i SANDS, Maria Elena Kvalen. | Foto: SANDS
Partner i SANDS, Maria Elena Kvalen. | Foto: SANDS

Det er i spalten «Helgapraten» i Sunnmørsposten, at SANDS-partner Maria Elena Kvalen snakker om hvor viktige like muligheter for jenter, er for henne.

Kvalen kombinerte jusstudiene med jobb i SANDS hvor hun begynte i 2009, i tillegg til karriere som toppspiller i fotball. Hun sier det ga henne ekstra motivasjon da hun ble fortalt at hun måtte glemme alt annet da hun begynte på jussen.

I 2012 måtte hun legge opp som fotballspiller på grunn av en ankelskade. Kvalen forteller til avisen at hun kjente på «et enormt tomrom» da hun la opp, og at hun erstattet tiden uten fotballen med jobb. Etter hvert sa det stopp, ifølge Kvalen.

– Jeg forstod at jeg hadde holdt et unormalt høyt tempo over altfor lang tid og lagt et ekstremt stort press på meg selv. Smellen kom nok da jeg fikk tid til å kjenne på alt dette. Jeg er egentlig takknemlig og ville ikke vært foruten den erfaringen, for den har lært meg mye, sier hun.

Kvalen ble partner i SANDS i fjor, og hun har ifølge nettsiden til advokatfirmaet mer enn ti års-erfaring som arbeidsrettsadvokat. Hun prosederer jevnlig for retten, og sier til Sunnmørsposten at hun får testet ut konkurranseinstinktet på denne arenaen, i mangel av annen kamparena.

– Jeg elsker jobben min. Det er mer en livsstil enn en jobb, men det handler om å finne riktig balanse. Familien er veldig fin til det, for det drar deg ut av jobben, sier hun.

Kvalen, som jobber ved Ålesund-kontoret til SANDS, er fortsatt involvert i fotballen gjennom å være styreleder i AaFK Fortuna og styremedlem i AaFK.

Blir internadvokat i Mastercard

Elden-advokat er kritisk til SANDS' gransking av varsel mot tidligere juridisk direktør i Equinor: – Oppsiktsvekkende at sentrale aktører ikke er blitt kontaktet

Tidligere SANDS-partner gikk sammen med eks-kollega og dannet nisjefirma – i fjor økte omsetningen med nesten 40 prosent 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også