Wiersholm-rapport utløste offentliggjøring av Kvale-rapport: – Det har ikke vært en enkel beslutning

Fylkeskommune følger råd fra Wiersholm.
Kvales kontorer i Vika i Oslo. | Foto: Stian Olsen
Kvales kontorer i Vika i Oslo. | Foto: Stian Olsen

I forrige måned overleverte partner Jan Fougner og Wiersholm en over 72 sider lang varslingsrapport til Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Nå har rapporten til Wiersholm ført til at en annen rapport fra Kvale i samme sakskompleks, er blitt offentliggjort i sin helhet. Tidligere har bare hovedkonklusjonen i rapporten vært kjent, med henvisning til at den var en personalsak.

I en pressemelding viser Vestfold og Telemark fylkeskommune til at det i Wiersholm-rapporten ble pekt på at det burde vært en større åpenhet rundt varslingssaken fra 2020.

 – Det har ikke vært en enkel beslutning å skulle legge fram Kvale-rapporten. Rapporten var i utgangspunktet ikke ment offentliggjort, og offentliggjøringen vil innebære at enkelte blir berørt, sier fylkesdirektør Arve Semb Christophersen.

– Jeg har likevel konkludert med at det i dag er riktig og nødvendig å legge den frem. Hovedpunktene i Kvale-rapporten er grundig belyst i Wiersholm-rapporten. Vi har også konferert med Kvale Advokatfirma i forkant av framleggelsen, legger Christophersen til.

Ifølge pressemeldingen ble Kvale-rapporten utarbeidet på bakgrunn av et varsel mot en av organisasjonens sektordirektører. Rapporten konkluderte med at det ikke var grunnlag for å fremsette kritikk mot sektordirektøren, med tanke på det mandatet utvalget var satt til å vurdere.

Det eksterne varslingsutvalget, bestående av partner Jan-Erik Sverre og senioradvokat Mari Verling i Kvale, baserte sitt arbeid på Advokatforeningens retningslinjer for private granskninger. Kvale hadde for øvrig en rammeavtale for juridiske tjenester med fylkeskommunen da advokatfirmaet ble engasjert i saken.

Hele Kvale-rapporten kan du lese her.

Varslingsrapport kostet 15 millioner kroner – Fougner ber fylkeskommune redusere kostnadene til eksterne advokater 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også