AdvokatWatch

– Det er en myte at man må til de store firmaene i Oslo for å få god bistand når det gjelder forretningsjuss

Hald & Co-partner Heidi Ekrem mener det offentlige har en tendens til å oppstille krav som virker ekskluderende på regionale advokatfirmaer.

Partner Heidi Ekrem i advokatfirmaet Hald & Co. | Foto: Hald & Co

Det er Sørlandsavisa som i en ny utgave av avisens næringsbilag har intervjuet Heidi Ekrem, som er advokat og partner i Hald & Co.

Etter nesten 20 år som partner i Advokatfirmaet Mageli på Hamar, returnerte hun i 2021 til barndomsbyen Arendal. I intervjuet med Sørlandsavisa slår Ekrem et slag for at både private og offentlige oppdragsgivere bør se fordeler ved å handle juridiske tjenester lokalt og bidra til utviklingen av juridisk kompetanse i nærmiljøet.

– Spennende fagmiljøer tiltrekker seg folk med solid kompetanse og regionen sikres nær og rimelig tilgang på tjenester av høy kvalitet. Vi trenger de kloke hodene også her på Sørlandet.

Tidligere denne uken skrev AdvokatWatch om advokat Susanna Aschehoug, som var kritisk til at flere kommuner i Hallingdal kjøper juridiske tjenester hos firmaer i Oslo, fremfor hos lokale advokater.

Ekrem, som primært arbeider med forretningsjuss, mener det offentlige har en tendens til å oppstille mer omfattende krav enn nødvendig, og at dette virker ekskluderende på regionale firmaer.

– Dette er uheldig fordi det ikke bidrar til regionale arbeidsplasser og dessuten motvirker en styrking av kompetanse på offentlig rett i de mindre byene. Det er en myte at man må til de store firmaene i Oslo for å få god bistand når det gjelder forretningsjuss, sier hun.

Kritiserer kommuner: – At advokater i Oslo skal være flinkere til å tolke loven enn vi som jobber her i distriktet, er underlig 

– Hvis planene blir realisert, så kan det potensielt øke folketallet i byen og på denne måten øke markedet for advokattjenester

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch