Skal hyre juridisk bistand og revisor til gjennomgang av omstridt konsulentbruk

Styret i Helseplattformen vil ha full gjennomgang av bruken av konsulenttjenester.
Helge Garåsen er styreleder i Helseplattformen AS. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
Helge Garåsen er styreleder i Helseplattformen AS. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Det ble vedtatt under et styremøte mandag, skriver Adresseavisen.

I forrige uke skrev avisen at EY har fakturert 557 millioner kroner gjennom en rammeavtale som i kunngjøringen den gangen ble anslått til å være verdt nærmere 90 millioner kroner.

Eksperter avisen har snakket med, har uttalt at det kan være snakk om lovbrudd i saken, ettersom konsulentbruken har gått så langt ut over rammen for anskaffelsen. EY har ikke ønsket å kommentere saken, mens direktøren for prosjektet har uttalt at hun ikke vet om de har brutt loven eller ikke. Det vil Helseplattformen nå ha svar på.

Under mandagens styremøte vedtok e-helseprosjektet at det i løpet av sommeren skal fremskaffes opplysninger om omfanget av konsulentbruken og typen konsulenttjenester som er brukt.

Administrerende direktør Torbjørg Vanvik må i neste styremøte gi en begrunnelse for bruken og omfanget av konsulenttjenestene, og det skal i tillegg foretas en ekstern gjennomgang av benyttede konsulenttjenester i henhold til anskaffelsesloven, vedtok styret.

Vedtaket var enstemmig.

Styreleder Helge Garåsen, som presenterte forslaget til vedtak, mener en begrenset anbudskonkurranse vil være best i dette tilfellet, og foreslo at Helseplattformen kan henvende seg til tre – fem eksterne juridiske konsulenter så fort som mulig, helst allerede denne uken. Dette spørsmålet ble ikke avklart under styremøtet.

Resultatet av granskingen skal legges fram når Helseplattformen avholder sitt neste styremøte. Det finner sted fredag 26. august.

Styreleder varsler full granskning av bruk av konsulenter fra EY i e-helsetjeneste etter regning på over en halv milliard kroner 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også