Brynjulf Risnes er ny styreleder i NOAS

Risnes er allerede med i organisasjonens domstolsprosjekt.
Advokat Brynjulf Risnes. | Foto: Berit Roald / NTB
Advokat Brynjulf Risnes. | Foto: Berit Roald / NTB

Det melder Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

Riisnes, som i dag arbeider med straffe- og utlendingsrett i Matrix Advokater, har erfaring fra ulike deler av forvaltningen, blant annet Finansdepartementet, og som forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI). Riisnes sier i en uttalelse at han alltid har beundret NOAS' evne til å være «aktivister og fagorgan på samme tid».

– Både entusiasmen og profesjonaliteten kan bli litt enøyd, hver på sin måte. Det er blandingen som gjør NOAS så unik, mener han.

Advokaten kjenner NOAS fra før av. Han er med i organisasjonens domstolsprosjekt, som går ut på at NOAS i samarbeid med flere advokatfirmaer prøver utvalgte asylsaker for retten.

– Vi har mekanismer som skal passe på rettssikkerheten, men problemet er at flyktninger og asylsøkere mangler i stor grad nettverk, støttespillere og språk. NOAS sørger for å gi dem som kommer hit den støtten det er mulig å gi innenfor regelverkets rammer. Det er der mitt hjerte ligger – i enkeltsakene. Det har vært mitt virke de siste 20 årene, sier Risnes i pressemeldingen.

I mars tok Risnes til orde for at Norge burde justere sin visumpraksis og gjøre det mulig for russiske opposisjonelle å komme hit etter krigsutbruddet i Ukraina. Advokaten sa da til VG at flere russiske advokater han kjenner hadde kommet til Norge.

Pål Nesse, generalsekretær i NOAS, sier i en uttalelse at Risnes har «en lang og solid karriere som advokat i asylsaker», og at den nye styrelederen vil bidra med «et styrket juridisk løft».

Selmer-partner blir ny styreleder i Morrow Batteries 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også