AdvokatWatch

Brynjulf Risnes er ny styreleder i NOAS

Risnes er allerede med i organisasjonens domstolsprosjekt.

Advokat Brynjulf Risnes. | Foto: Berit Roald / NTB

Det melder Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

Riisnes, som i dag arbeider med straffe- og utlendingsrett i Matrix Advokater, har erfaring fra ulike deler av forvaltningen, blant annet Finansdepartementet, og som forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI). Riisnes sier i en uttalelse at han alltid har beundret NOAS' evne til å være «aktivister og fagorgan på samme tid».

– Både entusiasmen og profesjonaliteten kan bli litt enøyd, hver på sin måte. Det er blandingen som gjør NOAS så unik, mener han.

Advokaten kjenner NOAS fra før av. Han er med i organisasjonens domstolsprosjekt, som går ut på at NOAS i samarbeid med flere advokatfirmaer prøver utvalgte asylsaker for retten.

– Vi har mekanismer som skal passe på rettssikkerheten, men problemet er at flyktninger og asylsøkere mangler i stor grad nettverk, støttespillere og språk. NOAS sørger for å gi dem som kommer hit den støtten det er mulig å gi innenfor regelverkets rammer. Det er der mitt hjerte ligger – i enkeltsakene. Det har vært mitt virke de siste 20 årene, sier Risnes i pressemeldingen.

I mars tok Risnes til orde for at Norge burde justere sin visumpraksis og gjøre det mulig for russiske opposisjonelle å komme hit etter krigsutbruddet i Ukraina. Advokaten sa da til VG at flere russiske advokater han kjenner hadde kommet til Norge.

Pål Nesse, generalsekretær i NOAS, sier i en uttalelse at Risnes har «en lang og solid karriere som advokat i asylsaker», og at den nye styrelederen vil bidra med «et styrket juridisk løft».

Selmer-partner blir ny styreleder i Morrow Batteries 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch