AdvokatWatch

Tok jussutdanningen i London og ble værende – nå har hun fått jobb i Deloitte

Etter at koronaviruset brøt ut, mistet Maria Haslien jobben i et advokatfirma i London. Da tok hun en ny master, og nå har hun startet hos en av «de fire store».

Illustrasjonsfoto. | Foto: Terje Pedersen/NTB

Det forteller hun til Sarpsborg Arbeiderblad.

Maria Haslien flyttet til London som nittenåring for å starte på jusutdanningen. Under masteren i rettsvitenskap var hovedfokuset å spesialisere seg innen rettsprosedyre og tvistemål.

Etter noen år i England flyttet Haslien til Australia i ett år, hvor hun det siste halvåret fikk jobbe for den australske staten i et søksmål over et sykehus.

– Til slutt var hjemlengselen så stor, og jeg ønsket å gjøre meg ferdig med utdanningen min. Jeg flyttet dermed tilbake til London for å studere master i rettsvitenskap på Birkbeck, University of London, forklarer hun til avisen.

Etter fullført masterutdanning fikk Haslien jobb i det internasjonale advokatfirmaet Ince Gordon Dadds, men etter at koronaviruset brøt ut, mistet hun jobben i september i 2020.

Da startet Haslien på nok en mastergrad, kalt Legal Practice Course, som strakk seg over ett år. Etter to mastergrader i England, jobber hun nå som advokatfullmektig i Deloitte i London.

Hun forteller til avisen at hun som advokatfullmektig ble omplassert for å jobbe hos en klient av Deloitte, hvor hun nå hjelper klienten med deres immaterielle rettigheter og kontrakter.

Endringer i Wiersholm-styret

Konflikt mellom revisjonsselskap og fylkeskommune: – Situasjonen er like fastlåst som den har vært i snart ett år

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch