AdvokatWatch

Konflikt mellom revisjonsselskap og fylkeskommune: – Situasjonen er like fastlåst som den har vært i snart ett år

På nåværende tidspunkt er det ikke aktuelt for kontrollutvalget å innhente bistand fra verken eksterne konsulenter eller advokater, sier den nyvalgte lederen for utvalget.

Fylkeshuset ligger i Molde. | Foto: Google Street View

Konflikten mellom kontrollsjefen i Møre og Romsdal fylkeskommune og selskapet som reviderer fylkeskommunens økonomi og regnskaper, Møre og Romsdal revisjon IKS, har vært fastlåst siden i fjor høst, tross flere forsøk på å finne en løsning.

Etter påske ba fylkestinget om hjelp fra Kommunaldepartementet. Departementet sa nei til å bistå.

I mai hadde advokatutgiftene passert 500.000 kroner.

I juni avsatte fylkestinget kontrollutvalget og valgte et nytt kontrollutvalg. Det er det Hans Kjetil Knutsen fra Sunnmørslista som leder. Han forteller til Romsdals Budstikke at det nyvalgte kontrollutvalget rakk å avholde ett møte for ferien. Utvalget la da en plan for å komme til bunns i de langvarige samarbeidsproblemene.

– Slik utvalget oppfatter det, er situasjonen mellom partene like fastlåst som den har vært i snart ett år. Vi kan ikke ha det sånn over tid. Der er en knute som må knytes opp, sier Knutsen.

Fram til fylkestinget møtes igjen i oktober, kommer kontrollutvalget til å ha tre ordinære møter og to ekstraordinære møter, forteller Knutsen. Det første av møtene finner sted tirsdag 9. august.

– Vi skal ha åpne møter, såfremt ikke det er personvernhensyn som tilsier at møter må lukkes. Vi er også helt tydelig på at vi ikke kan sitte i et kontrollutvalg hvis det skal være noen som snakker på utsida av kontrollutvalget. Vi skal ikke ha noen bak-kanaler.

Revisjonskonflikt har kostet over en halv million kroner 

Konflikt mellom fylkets kontrollutvalg og revisjonsselskap 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch