AdvokatWatch

Revisjonskonflikt har kostet over en halv million kroner i advokatbistand

Mandag møtes fylkesutvalget til et nytt møte, uten at det foreligger et forslag til vedtak.

Fylkesordfører Tove-Lise Torve (Ap). | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det er Sunnmørsposten som skriver at konflikten mellom kontrollutvalget i Møre og Romsdal fylkeskommune og fylkets revisjonsselskap, Møre og Romsdal revisjon (MRR), synes fastlåst.

En selskapskontroll står sentralt i den betente konflikten.

Nå har advokatutgiftene passert 500.000 kroner, ifølge avisen.

Kontrollsjef Tor Harald Hustad har brukt drøyt 400.000 kroner på advokat, mens fylkesordfører Tove-Lise Torve (Ap) så langt har en advokatregning på 128.000 kroner, skriver Sunnmørsposten.

Mandag møtes fylkesutvalget til et ekstraordinært møte.

Etter påske ba Fylkestinget om hjelp fra Kommunaldepartementet. Departementet sa nei til å bistå.

KS-advokat Frode Lauareid, som har vært innleid av fylkesordføreren, skisserer tre alternativer i et notat som ligger som en del av saksutredningen før fylkesutvalget møtes mandag.

De tre alternativene er at en sier opp kontrollsjef Hustad, at en sier opp kontrakten med Møre og Romsdal revisjon, eller at fylkestinget vraker det nåværende kontrollutvalget og velger et nytt.

Fylkesordfører Torve er klar på at det nå er fylkesutvalget som må ta stilling til hvordan konflikten skal håndteres videre.

– Det er det jeg ønsker en avklaring på fra fylkesutvalget. Om utvalget mener en kan komme med en innstilling til fylkestinget basert på det grunnlaget en allerede har i saken, eller om en ønsker å lyse det ut på et oppdrag til en ny instans som skal starte helt på nytt igjen i behandlingen av klagen fra Møre og Romsdal Revisjon, sier fylkesordføreren til Sunnmørsposten.

Konflikt mellom fylkets kontrollutvalg og revisjonsselskap 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch