Vurderer søksmål mot NTNU etter at advokater og konsulenter tok seg inn i hans e-postkonto

Øyvind Eikrem ser på mulige rettslige skritt i kjølvannet av Datatilsynets vedtak om at NTNU har brutt e-postforskriften.
NTNU i Trondheim. | Foto: Gorm Kallestad/NTB
NTNU i Trondheim. | Foto: Gorm Kallestad/NTB

Nylig konstaterte Datatilsynet at NTNU brøt e-postforskriften i forbindelse med et innsyn som ble gjennomført i e-postkontoen til tidligere førsteamanuensen Øyvind Eikrem. NTNU har tre ukers klagefrist på vedtaket om brudd. Klagefristen har ennå ikke utløpt.

Innsynet ble gjort for å finne bevis for at Eikrem sto bak en omstridt konto i sosiale medier. Eikrem har avvist at han har hatt noe å gjøre med kontoen.

Ifølge Khrono åpnet NTNU og deres advokater i Simonsen Vogt Wiig, samt konsulenter fra KPMG, totalt 80 e-poster i Eikrems e-postkonto i juli 2020.

Både Eikrem og hans daværende advokat, Torfinn Svanem, skal ha protestert og klaget på innsynet, men fikk ikke gehør.

Avisen skriver at Eikrem nå ber NTNU-styret sette i gang en granskning av saken mot han. Eikrem vurderer også søksmål mot universitetet etter at advokatene og konsulentene gikk inn på e-postkontoen hans.

Eikrem og NTNU har vært i konflikt siden februar 2020. Partene kom i desember i fjor til forlik, der Eikrem sa opp og avskjedssaken ble avsluttet.

Brukte 175.000 kroner på advokatutgifter da avskjedigelsen av Eikrem ble behandlet

Har hittil brukt tre millioner kroner på advokater i forbindelse med personalsak 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også