Kapital: Dette er Norges mektigste kvinnelige forretningsadvokater

Listen over de mektigste kvinnene her til lands, er offentliggjort av Kapital.
Øverst fra venstre: Berit Reiss-Andersen, Siri Teigum, Bettina Banoun, Ingeborg Moen Borgerud og Kristin Veierød. | Foto: Andenæs Aaløkken Veum Advokatfirma/Arntzen de Besche/Hjort/Thommessen/Wiersholm
Øverst fra venstre: Berit Reiss-Andersen, Siri Teigum, Bettina Banoun, Ingeborg Moen Borgerud og Kristin Veierød. | Foto: Andenæs Aaløkken Veum Advokatfirma/Arntzen de Besche/Hjort/Thommessen/Wiersholm

I år som i fjor, er Thommessen-partner Siri Teigum den eneste forretningsadvokaten på Kapitals hovedliste over Norges 100 mektigste kvinner i 2022. Teigum klatrer en plassering opp i forhold til i fjor, og er på 92. plass.  Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, som tidligere var advokatfullmektig i Elden, er på 9. plass.

Det er imidlertid flere forretningsadvokater utenfor hovedlisten. Kapital har også laget en liste over de 20 mektigste juristene her til lands hvor nevnte Teigum ligger på 11. plass.

På listen, som toppes av Høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie, finner vi også disse forretningsadvokatene: Partner Bettina Banoun i Wiersholm (15. plass), partner Ingeborg Moen Borgerud i Arntzen de Besche (17. plass), partner Kristin Veierød i Hjort (18. plass) og partner Berit Reiss-Andersen i Andenæs Aaløkken Veum Advokatfirma (19. plass).

Andre navn på jus-listen er Kommuneadvokat Camilla Selman i Oslo, som har bakgrunn fra partnerskapet i både Wiersholm og Hjort. Hun tar en 10. plass, og er også på hovedlisten, med en 72. plass.

Det er også flere inhouse-navn på oversikten. Juridisk direktør Siv Helen Rygh Torstensen i Equinor tar en 12. plass (52. plass på hovedlisten), mens juridisk direktør Kristine Ryssdal i Yara er på 13. plass (62. plass på hovedlisten.

Videre finner vi juridisk direktør i Telenor, Siri Birgitte Bang Berge, på en 14. plass. Hun er også på hovedlisten, der hun er rangert som nummer 51.

Administrerende direktør Christin Erichsen Bøsterud i EY er på 16. plass over de mektigste juristene, mens generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen er plassert som nummer 20.

Thommessen-partner inne på liste over Norges 100 mektigste kvinner: – En av de fremste forretningsadvokatene her til lands 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Photo: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Photo: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også