Forsvarer slår alarm: – Alvorlig situasjon

Forsvarer Andreas Nyhaug opplever at saker blir forsinket og utsatt.
Telemark tingrett, rettssted Notodden. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
Telemark tingrett, rettssted Notodden. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Nyhaug er, ifølge Telemarksavisa, en av de mest brukte forsvarerne i Telemark tingrett, og forsvarer nå blant annet siktede i de to drapssakene i Skien i år. Han opplever at saker hvor han er forsvarer blir forsinket og utsatt, og mener situasjonen er alvorlig.

– Jeg kjenner ikke politiets hverdag fra innsiden, men det virker som det stopper opp både hos etterforskerne og påtalejuristene. Det er mange flinke folk i politiet, men det er et ledelsesansvar å sørge for at man har ressurser nok til å løse oppgavene. Hvis de ikke har det må de si ifra, ellers blir det ikke bedre, sier Nyhaug.

Advokat Tollef Skobba deler samme oppfatning som Nyhaug. At det til tider kan dukke opp flere krevende saker til samme tid, må både politiet og advokater håndtere, påpeker advokat Skobba.

Politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold, leder for påtalejuristene i Vestfold og Telemark, sier til avisen at det «har vært veldig mye i Telemark nå den siste tiden», og at «det gjør at særlig etterforsking har vært veldig opptatt og ligget litt nede», men inspektøren går ikke med på at påtalejuristene i Telemark generelt er overbelastet.

– Dette er en arbeidsplass med høyt tempo, men hvis det er for høyt trykk nå, vil det bedre seg, sier Sakrisvold til Telemarksavisa.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp): – Belastningen på påtalejuristene har vært for stor over lang tid

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også