– Rangeringsprosessen undergraver kjerneforpliktelsene til advokatstanden

Jusutdanningene ved Yale, Harvard, Stanford og en rekke andre prestisjeuniversiteter har trukket seg fra U.S. News & World sin årlige rangering av jusutdanninger i USA.
Berkeley Law School ved University of California er en av utdanningene som har trukket seg fra U.S. News & World sin rangering. | Foto: Eric Risberg / AP Photo
Berkeley Law School ved University of California er en av utdanningene som har trukket seg fra U.S. News & World sin rangering. | Foto: Eric Risberg / AP Photo

Det skriver Khrono.

Yale Law School har toppet rangeringen siden den ble publisert for første gang i 1990. Onsdag varslet dekan Heather K. Gerken at de trekker seg fra rangeringen, som Yale mener er «dypt mangelfull».

U.S. News & World har skapt uønskede insentiver, mener jusutdanningene, og rangeringen verdsetter ikke enkelte av utdanningstilbudene. Det refereres spesielt til utdanningstilbud som «support public interest careers, champion need-based aid, and welcome working-class students into the profession», heter det.

– Vi har kommet til et punkt der rangeringsprosessen undergraver kjerneforpliktelsene til advokatstanden. Vi kommer derfor ikke til å delta lenger, skriver dekan Gerken i uttalelsen, ifølge Khrono.

Utdanningene kan likevel ende opp med å bli rangert.

Columbia University varslet tidligere i år at de trekker seg fra U.S News & World sin rangering av de beste universitetene i USA, men var likevel med på listen da rangeringen for 2022-23 ble presentert.

U.S. News & World opplyser i en uttalelse at de vil fortsette å rangere jusutdanningene, selv om skolene ikke vil bistå dem.

BI-tillitsvalgt: – Det er rart er at de tradisjonelle jusstudiene ikke ser verdien i en skole som har et annerledes fokus

UiO-dekan: – Vi arbeider med å utvikle tydeligere valgprofiler på vårt studium

Jusstudenter vil ha svar om BI-studium: – Vi ser med bekymring på at undervisningskreftene blir for spredt

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Photo: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Photo: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også