Juristforbundet inngår tariffavtale med Finans Norge

Omtaler avtalen som et «kraftig løft» for jurister i bank og forsikring.
Rådgiver Morten Volset og forhandlingssjef Kjersti Hatlestad fra Juristforbundet sammen med Marianne Pedersen, advokat i Finans Norge. | Foto: Juristforbundet
Rådgiver Morten Volset og forhandlingssjef Kjersti Hatlestad fra Juristforbundet sammen med Marianne Pedersen, advokat i Finans Norge. | Foto: Juristforbundet

Juristforbundet og Finans Norge formaliserer samarbeidet gjennom en tariffavtale, opplyses det om i en pressemelding.

Finans Norge er medlems- og arbeidsgiverorganisasjon for banker, forsikringsforetak og andre finansforetak som driver virksomhet i Norge, samt relevante leverandører til finanssektoren. Organisasjonen representerer om lag 240 finansbedrifter med 50.000 ansatte, ifølge Juristforbundet.

– Vi opplever at juristenes kompetanse er ettertraktet i en finansnæring i stadig utvikling. Juristforbundet har en voksende medlemsmasse i bank, forsikring og finans, sier forhandlingsleder Kjersti Hatlestad i Juristforbundet i pressemeldingen.

– Den nye overenskomsten er viktig fordi den sikrer våre tillitsvalgte en plass rundt bordet i omstillings- og endringsprosesser og i forkant av lønnsforhandlinger. Samtidig håper vi avtalen baner vei for flere bedriftsgrupper for våre medlemmer i finansnæringen, noe som vil gi Juristforbundet en bedre mulighet til å nå medlemmene med våre mange tjenester og tilbud, legger hun til.

Anders S. Amundsen, leder av Juristforbundet – privat mener den nye tariffavtalen er et langt og viktig steg mot gode og ordnede arbeidsforhold for alle jurister i privat sektor.

Han sier seksjonen opptatt av å få på plass tillitsvalgte i virksomhetene, for å øke medbestemmelsen, sikre at medlemmene har en best mulig arbeidssituasjon, og sørge for at medlemmene blir hørt, slik at behovene deres blir ivaretatt.

– Denne avtalen innebærer et kraftig løft for jurister i bank og forsikring. Derfor har vi begynt å invitere medlemmene til å danne bedriftsgrupper med tillitsvalgt ledelse. Den første er allerede på plass (med DNB red.anm.), og vi håper snart å etablere flere, sier Amundsen.

Advokat blir arbeidslivsdirektør i bransjeorganisasjon 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også