– Ingen seriøse advokater i Norge måler arbeidet sitt på den måten

Forsvareren til Tengs-tiltalt deler tanker om advokatrollen i et større intervju med Stavanger Aftenblad.
FORSVARER: Stian Trones Bråstein er en av forsvarerne i saken mot mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. Bildet er tatt utenfor Haugaland og Sunnhordland tingrett i november i fjor.
FORSVARER: Stian Trones Bråstein er en av forsvarerne i saken mot mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. Bildet er tatt utenfor Haugaland og Sunnhordland tingrett i november i fjor.

Dommen mot mannen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs kommer 6. februar. Tiltaltes forsvare er Stian Trones Bråstein og Stian Kristensen i Adius advokater. Stavanger Aftenblad har gjort et lengre portrettintervju med førstnevnte hvor han åpenhjertig snakker om både privatlivet, med tapet av sønnen Sander, og rollen som advokat. 

Ifølge Bråstein var det var nettopp kollegaen og bestekompisen Kristensen, som overbeviste han om å starte på jussen.

– Jeg følte at jeg behersket jussen, og når du forstår og mestrer noe, liker du det, sier Bråstein til avisen.

Bråstein forteller at jobben som forsvarer i straffesak, er å sikre at det ikke skjer justismord. Han er imidlertid klar på at han aldri måler egen innsats i rettssalen i seire og tap. 

– Det er bare i tv-serier at advokater snakker om hvor mange saker de har vunnet og tapt. Ingen seriøse advokater i Norge måler arbeidet sitt på den måten, mener han.

Bråstein er ifølge ham selv blitt flinkere til å justere, når han er tilgjengelig på telefon. Når han ikke er i aksjon som advokat, jobber han blant annet hjemme på gården på Bråstein i Sandnes.

– Jeg liker å kjenne at kroppen lever og gjøre noe fysisk: Å lage noe håndfast som du kan se. Det gjør jeg ikke så ofte i yrket mitt, så den delen får jeg utløp for hjemme på gården, sier han til Stavanger Aftenblad.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også