Jusutdanningen ved Universitetet i Oslo er landets nest mest populære studium

Studiet må se seg slått av én utdanning ved Norges Handelshøyskole i Bergen.
TILBYR LANDETS NEST MEST POPULÆRE STUDIUM: Universitetet i Oslo. | Foto: Gorm Kallestad/NTB
TILBYR LANDETS NEST MEST POPULÆRE STUDIUM: Universitetet i Oslo. | Foto: Gorm Kallestad/NTB

Det er 2.159 søkere som har jusutdanningen ved Universitetet i Oslo (høst) som sitt førstevalg i år, viser tall som Samordna opptak la frem mandag. 

Det er en økning på 23,5 prosent fra i fjor.

2.170 søkere har siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole (NHH). Det gjør den til landets mest populære, ifølge Samordna opptak.

Den siste pallplassen er det også en jusutdanning som kaprer. 1.926 søkere har rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen som sitt førstevalg, viser de ferske tallene. Det er en økning på 11,5 prosent sammenlignet med i fjor.

Til de 210 planlagte studieplassene i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo med oppstart neste vår, er det 754 førstevalgssøkere – 3,6 per studieplass.

Ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Tromsø kan de glede seg over en økning i antallet førstevalgssøkere på 25,3 prosent – fra 490 til 614.

Det totale antallet førstevalgssøkere til de fire integrerte masterstudiene i rettsvitenskap er 5.453, en økning på 17,7 prosent sammenlignet med i fjor.

Det er størst økning i søkere til studier i økonomisk-administrative fag, IT og teknologi. Totalt er det litt flere som søker høyere utdanning i år enn i fjor.

Det er totalt 2,2 søkere per studieplass.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også