– Når man jobber i tingretten, så danner man seg raskt et bilde av hvilke advokatkontorer som er profesjonelle

Perioden som dommerfullmektig hadde betydning for advokatens videre karriere.
VILLE BLI JOURNALIST: Advokat Øyvind Røed hadde egentlig planer om å bli journalist, men endret mening da han studerte. | Foto: Advokatene i Larvik
VILLE BLI JOURNALIST: Advokat Øyvind Røed hadde egentlig planer om å bli journalist, men endret mening da han studerte. | Foto: Advokatene i Larvik

Øyvind Røed jobber til daglig som advokat i firmaet Advokatene i Larvik. Før han kom til advokatfirmaet, var han dommerfullmektig i tingretten i Sandefjord. 

I et intervju med Østlands-Posten forteller Røed litt om opplevelsene som dommerfullmektig, og hvordan det påvirket han i valget av ny arbeidsgiver.

– Når man jobber i tingretten, så danner man seg raskt et bilde av hvilke advokatkontorer som er profesjonelle, og ikke minst hvor det jobber hyggelige folk. Advokatene i Larvik ga meg et veldig godt inntrykk i så måte. Men for all del, det er mange bra advokatfirmaer i Vestfold. Men dyktigheten var veldig gjennomgående blant advokatene som kom herfra, sier han.

Røed avslører også at han egentlig ville bli journalist, og startet derfor å studere statsvitenskap hvor han lærte mye om politikk, som han fikk lyst til å jobbe mer med.

– Jeg ble derfor tipset om å studere juss, fordi det var så mange med statsvitenskap i bransjen. Jusstudiene ville være en lettere vei inn i politikken, også fordi mange av de flinkeste studentene forsvinner inn til Aker Brygge for å flytte på pengene til rike mennesker, sier Røed, som altså likevel endte opp som advokat.

Tidligere i år ble det kjent at Øyvind Røeds far, Ole Tom Røed, skulle slutte som advokat. Planen var at sønnen skulle overta Advokatfirmaet Røed i Holmestrand., men nå fortsetter altså Øyvind Røed sin karriere hos et annet firma.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også