– Jeg har blitt tiltakende skeptisk til og frustrert over hvordan advokatbransjen og rettshjelpen fungerer i Norge

Advokatpartner gir seg for å satse på det hun mener er fremtidens måte å løse konflikter på.
SLUTTER: Ane Sofie Tømmerås slutter som advokat. | Foto: Advokathuset Justisia
SLUTTER: Ane Sofie Tømmerås slutter som advokat. | Foto: Advokathuset Justisia

Den tidligere stortingsrepresentanten Ane Sofie Tømmerås har vært advokat i nær 20 år, og er i dag partner i Advokathuset Justisia i Sarpsborg, som hun for øvrig var med på å grunnlegge sammen med Lars Winsvold i 2020. 

Nå har hun bestemt seg for å avvikle advokatvirksomheten, for å drive med utenrettslig mekling på heltid gjennom selskapet Mekler1, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Hun skal fortsatt holde til i de samme lokalene som Advokathuset Justisia.

Tømmerås forteller til avisen at planen ikke var å slutte som advokat, men hun så etter hvert at det ble vanskelig å frigjøre nok tid til å drive med mekling, som hun mener er fremtidens metode å løse konflikter på.

Hun kritiserer samtidig bransjen hun nå forlater. Hun mener advokater er mer konfliktdrevet enn klientene selv, men hun understreker at det finnes unntak, og at det er kulturen og systemet hun kritiserer.

– Jeg har blitt tiltakende skeptisk til og frustrert over hvordan advokatbransjen og rettshjelpen fungerer i Norge. Jeg er skeptisk til hvordan de store advokatfirmaene er bygd opp hierarkisk med et for ensporet fokus på inntjening som drivkraft. Det fører til dårlig arbeidsmiljø med albuer og konkurranse framfor samarbeid og vidsynhet, mener Tømmerås.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også