Seks av ti jusstudenter fullfører mastergraden på normert tid

Mens åtte av ti fullfører graden innen syv år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.
BEDRE ENN SNITTET: Det er flere jusstudenter som fullfører studiet innen to år etter normert tid enn tilsvarende tall for andre 5-årige masterutdanninger. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
BEDRE ENN SNITTET: Det er flere jusstudenter som fullfører studiet innen to år etter normert tid enn tilsvarende tall for andre 5-årige masterutdanninger. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

I 2015 var det 1.300 studenter som begynte på en master i rettsvitenskap. Blant disse var det seks av ti som fullførte utdanningen på normert tid.

Andelen studenter som fullfører mastergraden i rettsvitenskap i løpet av normert tid er like stor uavhengig av kjønn, viser tallene. Mens 58,6 prosent av de kvinnelige studentene fullfører studiet i løpet av fem år, er den tilsvarende andelen blant de mannlige studentene på 58,3 prosent.

Etter syv år har åtte av ti jusstudenter fullført studiet. 

Her er det imidlertid større forskjell mellom kjønnene. Andelen kvinnelige studenter som fullfører mastergraden i løpet av syv år er på 82,1 prosent. Andelen mannlige studenter som gjør det samme er på 76,7 prosent.

Jusstudentene kommer bedre ut av det enn andre masterstudenter. 

Andelen studenter ved 5-årige masterutdanninger som har fullfører innen to år etter normert tid, er på 66 prosent. At flere kvinner enn menn fullfører innen to år etter normert tid, er også tilfellet for disse masterutdanningene.

– Dette kan være problematisk fordi vi over tid får en ubalanse i hvem som har universitets- og høyskoleutdanning i samfunnet, sier Stian Rørheim. 

Han er ansvarlig for statistikken, som du kan se nærmere på her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også