Føyens grunnlegger er død

– Vi fikk fredag 14. juli den triste meldingen om at Stein A. Føyen var død, 88 år gammel, skriver Føyen på sine nettsider.
DØD: Stein A. Føyen døde fredag i forrige uke. | Foto: Føyen
DØD: Stein A. Føyen døde fredag i forrige uke. | Foto: Føyen

Stein A. Føyen startet advokatvirksomheten i 1969. Fokuset var den gang entrepriserett som også er sentralt område i Føyen i dag, forteller advokatfirmaet i en melding som er lagt ut på deres nettsider. 

– Som grunnlegger satte han naturlig nok sitt preg på driften og utviklingen av firmaet – en hjørnestein når viktige beslutninger skulle tas. Stein bygget opp firmaet fra et enkeltmannsforetak til et at de sterkest voksende advokatfirmaene gjennom åttitallet med sterk internasjonal forankring, skriver advokatfirmaet.

Ifølge Føyen var grunnleggeren visjonær og kreativ, og så på det å drive advokatvirksomhet på en helt annen måte enn hva som var vanlig på 80-tallet.

Han ledet firmaet gjennom etablering av flere kontorer med partnere og direkte eierskap både innenlands og i utlandet. Kontorene i Sverige ble etablert i 1987 og bærer fortsatt hans navn, Foyen Advokatfirma. Samarbeidet med Sverige er fortsatt nært og godt, opplyses det om.

Stein A. Føyen beskrives av advokatfirmaet som raus overfor ansatte og yngre partnere, og han skal ha delt både kunnskaper og erfaringer.

– Hans store kontaktflate førte til mange henvendelser og han nølte ikke med å videreføre disse sakene til yngre partnere og øvrige ressurser i firmaet. Dette så han på som firmaets klienter, ikke hans personlige, selv om det jo egentlig var det som var tilfelle, skriver Føyen og fortsetter:

– Han tok ikke æren dersom sakene ble utført på en tilfredsstillende måte. Den fikk vedkommende som fulgte opp saken. Stein trakk seg ut av firmaet i år 2000 – og gikk tilbake til å drive egen advokatvirksomhet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også