– Det har vært et tidsspørsmål før noen av de større kontorene ville etablere seg her

Daglig leder Thor Harald Eike i Eurojuris Haugesund sier at trenden er at advokatkontorene i Haugesund blir større, og at flere slår seg sammen.
DAGLIG LEDER: Thor Harald Eike er daglig leder i Eurojuris Haugesund. | Foto: Eurojuris Haugesund
DAGLIG LEDER: Thor Harald Eike er daglig leder i Eurojuris Haugesund. | Foto: Eurojuris Haugesund

Det har gått to år siden Elden Advokatfirma etablerte seg i Haugesund. Det landsdekkende advokatfirmaet etablerte seg med tre partnere og én advokatsekretær. På to år er antallet medarbeidere doblet til åtte.

I sommer slo Haver seg ned i Haugesund

Christoffer A. Falkeid kom da fra Advokatene Lea, Haavik, Helland og Falkeid, mens Roy Arne Eike kom fra en partnertilværelse i Deloitte. I august fulgte Torbjørn Nervik fra Advokatene Lea, Haavik og Helland etter Falkeid.

Etableringene kom ikke som noen overraskelse på Thor Harald Eike. Han er daglig leder i Eurojuris Haugesund, og sier at firmaet som omsatte for 25,4 millioner kroner bare har ventet på at større firmaer skulle ankomme byen.

– Det har bare vært et tidsspørsmål før noen av de større kontorene i Oslo, Bergen eller Stavanger ville etablere seg i byen. Vi har ingen målsetting om å være størst, og vi er en del av en kjede, men vi må være store for å kunne betjene markedet. For oss er det også viktig med en relasjon til et større nettverk, forteller Eurojuris Haugesund-sjefen til Haugesunds Avis.

I dag er de 20 medarbeidere i advokatfirmaet. Eike melder om vekst.

– Det er forretningsrett knyttet til næringsliv og det offentlige som vokser mest. Vi merker at det lokale næringslivet er ekspansivt og har full fart, og etter koronapandemien har nok mange forstått at de ikke trenger å reise til Oslo for å søke advokathjelp, sier den daglige lederen til Haugesunds Avis.

At kontorene blir større og at behovet for advokatbistand i Haugesund er økende, melder også Elisabeth Rød, som er partner i Elden og leder for Haugaland og Sunnhordland krets i Advokatforeningen, til samme avis.

– Vi ser at både vårt og andre sitt kontor vil vokse framover, sier Rød.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også