SAS' konkursbehandling: Schjødt-partnernes gjennomsnittlige timepris har økt med 25 prosent siden oppdraget ble godkjent

Det skriver E24.
HEKTISK: På det meste har over 31 advokater og 13 advokatfullmektiger i Schjødt bistått SAS, ifølge E24. | Foto: Stian Olsen/AdvokatWatch
HEKTISK: På det meste har over 31 advokater og 13 advokatfullmektiger i Schjødt bistått SAS, ifølge E24. | Foto: Stian Olsen/AdvokatWatch

Domstolen i New York godkjente i august forslaget til SAS om en forlenget frist på 100 dager i forbindelse med avslutning av konkursbehandlingen i USA. Det var i fjor sommer at flyselskapet søkte konkursbeskyttelse. 

Mens prosessen foregår, fortsetter advokatkostnadene å øke for SAS. Som AdvokatWatch tidligere har fortalt, er Schjødt en av de juridiske rådgiverne til flyselskapet.

Ifølge E24 har Schjødt per dags dato fakturert for litt over 26 millioner kroner siden domstolen sent i fjor høst ga SAS tillatelse til å bruke advokatfirmaet. Den gang ble det oppgitt at Schjødt-partnerne hadde en timepris på 6900 kroner (omregnet fra dollar). 

Etter det har den gjennomsnittlige timeprisen for partnerne på oppdraget gått kraftig opp. I august ble den foreløpig siste fakturaen levert, og da var gjennomsnittlig timepris økt til 8600 kroner, ifølge nettstedet. Det betyr en økning på 25 prosent i timeprisen siden domstolen sa ja til Schjødt i fjor høst.

– Vi har ingen kommentarer til dette, skriver partner og pressekontakt Per M. Ristvedt i Schjødt i en e-post til E24

Også advokater fra DLA Piper i Norge, Sverige og Danmark er hyret inn som juridiske rådgivere av de usikrede kreditorene i konkursbeskyttelsesprosessen til SAS.

E24 skriver at DLA Piper i Norge hittil har fakturert SAS for litt over fire milioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også