Advokat er også kritisk til valget av nestleder i Felles Klagenemnd

Nestlederen, som i flere år var advokat fra Thommessen, kom fra Regjeringsadvokaten da hun ble oppnevnt. Det er partner Magnus Stray Vyrje i Stray Vyrje & Co kritisk til.
KRITISK: Partner Magnus Stray Vyrje i Stray Vyrje & Co. | Foto: Stray Vyrje & Co
KRITISK: Partner Magnus Stray Vyrje i Stray Vyrje & Co. | Foto: Stray Vyrje & Co

Partner Magnus Stray Vyrje i Stray Vyrje & Co i Oslo, som er advokat for studenter i flere fuskesaker, reagerte sterkt da han ble kjent med at Føyen-partner Marianne Klausen kunne være ulovlig oppnevnt som leder av Felles klagenemnd.

Klausen ble oppnevnt til tre perioder selv om medlemmene maksimalt kan sitte i to perioder. Det resulterte i at forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch kastet Klausen etter den ugyldige oppnevningen.

Nå uttaler Magnus Stray Vyrje at han også er kritisk til valget av nestleder i nemnden, Hilde Ruus. Hun ble oppnevnt samtidig som Klausen.

Ruus, som i perioden 2008-2015 jobbet i Thommessen, kom fra stilling som advokat hos Regjeringsadvokaten da hun ble oppnevnt til nestleder. Det er Regjeringsadvokaten som er prosessfullmektig for staten, når studentene tar fuskesaker til retten for å overprøve vedtakene fra Felles klagenemnd.

– Av alle kvalifiserte jurister som departementet hadde å velge mellom, valgte man å oppnevne en advokat som kom rett fra kontoret som representerer staten, sier Vyrje.

Ruus svarer ikke på kritikken, men henviser alle spørsmål til Kunnskapsdepartementet.

– Hilde Ruus ble oppnevnt på bakgrunn av sine kvalifikasjoner. Som advokat hos kommuneadvokaten i Bergen og tidligere advokat hos Regjeringsadvokaten er hun vurdert som meget godt kvalifisert til vervet, svarer Kunnskapsdepartementet, og understreker at Ruus ikke håndterte noen fuskesaker da hun jobbet hos Regjeringsadvokaten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter