Vaar og Asplan Viak skal samarbeide

Vaar Advokat og Vaar Consulting har inngått en samarbeidsavtale med rådgivningsselskapet Asplan Viak, opplyser partene i en pressemelding torsdag.
FORNØYD: Thor Beke er managing partner i Vaar og fornøyd med avtalen. | Foto: Vaar
FORNØYD: Thor Beke er managing partner i Vaar og fornøyd med avtalen. | Foto: Vaar

Formålet med samarbeidet er ifølge pressemeldingen å kunne tilby tverrfaglige kompetanseteam som skal bistå kunder ved regulatoriske krav til bærekraft og ivareta ulike miljøaspekter ved offentlige anskaffelser.

Det er fra 1. januar neste år at oppdragsgivere som hovedregel skal vektlegge miljø med 30 prosent i alle offentlige anskaffelser, etter den nye miljøbestemmelsen i anskaffelsesforskriften som regjeringen har vedtatt.

Asplak Vian er et rådgivningsselskap innen plan, arktiektur- og ingeniørfag. De har tidligere utarbeidet en rapport om beregning av klimafotavtrykk ved offentlige anskaffelser på vegne av Difi (nå Digitaliseringsdirektoratet). 

I tillegg har selskapet beregnet utslippsramme for klimagassutslipp ved oppføring av bygg på oppdrag fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Alt dette gjør Asplan Viak til en naturlig samarbeidspartner for Vaar, ifølge pressemeldingen.

– Med dette som utgangspunkt kombinert med omfattende miljøerfaring innen samferdsel, er vi sikre på at vi vil ivareta hensynet bak den nye miljøbestemmelsen og andre regulatoriske krav til bærekraft på best mulig måte, sier Thor Beke, managing partner i Vaar Advokat, i meldingen.

– Økt fokus på miljø i offentlige anskaffelser, er et viktig tiltak for å sikre gode og bærekraftige leveranser. Sammen med Vaar vil vi kunne gi våre kunder gode råd om hvordan de best skal møte de nye miljøkravene, uttaler Lise Haaland Eriksen, divisjonsdirektør i Asplan Viak, i forbindelse med avtalen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også