Advokatene har arbeidet med Viggo Kristiansens erstatningskrav i over ett år – nå er det sendt

Viggo Kristiansen, som i desember i fjor ble frikjent i Baneheia-saken, krever 90 millioner i erstatning fra staten.
REPRESENTERER KRISTIANSEN: Bjørn André Gulstad (t.v.) og Brynjar Meling har utarbeidet kravet, som er kvalitetssikret av Carl Aasland Jerstad. | Foto: Beate Oma Dahle, Terje Pedersen / NTB
REPRESENTERER KRISTIANSEN: Bjørn André Gulstad (t.v.) og Brynjar Meling har utarbeidet kravet, som er kvalitetssikret av Carl Aasland Jerstad. | Foto: Beate Oma Dahle, Terje Pedersen / NTB
NTB

– Denne saken er helt unik og kan ikke sammenlignes med noen andre saker. Viggo Kristiansen har sittet uskyldig sittet i fengsel halve livet sitt. Han har blitt frarøvet livet sitt, sier Kristiansens advokat Brynjar Meling til Dagbladet.

Kristiansen fikk tidligere i år tilkjent 10 millioner kroner i forskudd på erstatning. Både politidirektør Benedicte Bjørnland, riksadvokat Jørn Maurud og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har beklaget overfor ham.

Ifølge Dagbladet har Meling og hans kolleger jobbet med Kristiansens erstatningskrav i over ett år. Det har blitt sendt til Justis- og beredskapsdepartementet, i tillegg til en kopi som er sendt til Agder politidistrikt. Noen av kravene i brevet er blant annet en oppreisning på 60 millioner kroner, fremtidig inntektstap på 5 millioner kroner og påførte utgifter på 1,4 millioner kroner. I alt er den totale summen på 89,8 millioner kroner.

– Kravet vi har sendt til Justisdepartementet, og som Carl Aasland Jerstad har kvalitetssikret, stemmer overens med hva vi mente var et legitimt krav, sier Meling til Dagbladet.

Advokat Carl Aasland Jerstad sier at kravet er et reelt krav, hvor det har blitt tatt utgangspunkt i rettspraksis fra Høyesterett.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også