Schjødt har fakturert nesten 30 millioner kroner i forbindelse med konkursprosessen til SAS i USA

Mens norske DLA Piper-advokater har fakturert tre millioner kroner. 
SJEF: Den nederlandske juristen Anko van der Werff er konsernsjef i SAS. | Foto: Lars Schröder / TT Nyhetsbyrån
SJEF: Den nederlandske juristen Anko van der Werff er konsernsjef i SAS. | Foto: Lars Schröder / TT Nyhetsbyrån

Det var i fjor sommer at SAS søkte konkursbeskyttelse i New York. Den pågående prosessen har vært en kilde til godt betalt arbeid for både juridiske og økonomiske rådgivere, viser dokumenter fra domstolen.

Totalt har nå de to norske advokatfirmaene som er involvert i prosessen, Schjødt og DLA Piper, fakturert for til sammen over 30 millioner kroner.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Schjødt er SAS sin norske advokatforbindelse, mens DLA Piper representerer en gruppe med kreditorer. Siden i sommer har Schjødt-partnernes timepris ligget på 845 dollar, eller cirka 8900 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har ikke anledning til å kommentere klientforhold og har derfor ingen kommentarer, skriver partner og pressetalsperson Per M. Ristvedt til DN.

Den samlede regningen til juridiske og finansielle rådgivere i forbindelse med konkursprosessen i New York er nå på rundt 900 millioner kroner, ifølge rettsdokumenter fra domstolen som avisen har gjennomgått.

En avsluttende høring i domstolen er ventet rundt 8. mars neste år, og flyselskapet tror at hele prosessen vil bli ferdigstilt tidlig på sommeren.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også