Jusprofessor er overrasket over at Marianne Klausen i Føyen har takket ja til Kjerkol-oppdrag

Mener det er problematisk på grunn av Klausens tidligere rolle som leder av Felles klagenemnd.
ADVOKATBISTAND: Ingvild Kjerkol får bistand av partner i Føyen, Marianne Klausen, i masteroppgave-saken. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ADVOKATBISTAND: Ingvild Kjerkol får bistand av partner i Føyen, Marianne Klausen, i masteroppgave-saken. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nylig ble det kjent at helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har hyret inn partner i Føyen, Marianne Klausen, for å forsvare henne mot anklagene om fusk i masteroppgaven sin. Nemnda for studentsaker ved universitetet skal behandle anklagene førstkommende onsdag.

Nå får Marianne Klausen kritikk av jussprofessor Tarjei Bekkedal ved Universitetet i Oslo, for at hun har akseptert oppdraget, skriver Khrono og NRK. Førstnevnte omtalte kritikken først.

Bekkedal mener det det problematisk av flere årsaker at Klausen bistår Kjerkol, med bakgrunn i advokatens tidligere rolle som leder av Felles klagenemnd. Han mener Klausen burde takket nei til oppdraget.

– Jeg syns det. Det er overraskende at Klausen takker ja. Det har ikke noe med advokatetiske normer å gjøre, det har med hennes tidligere rolle å gjøre. Den er ikke helt avsluttet.

Marianne Klausen ønsker ikke å kommentere kritikken overfor statskanalen.

Advokatforeningens leder, Glittertind-partner Jon Wessel-Aas, mener det i utgangspunktet ikke er et advokatetisk problem ved saken.

– Jeg har inntrykk av at en del av dem som er kritiske i denne saken, ikke skiller godt nok mellom advokat og klient, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også