Haavind etablerer sitt første kontor utenfor Oslo

Norges sjuende største advokatfirma satser i Nordland med eget Bodø-kontor.
NYETABLERING: På bildet fra venstre: Partner Bjørn Sørgård, ny Haavind-partner i Bodø Bjørn Immonen, partner Sarah-Ann Kvam, Christian Jakhelln-eier Morten Jakhelln, CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling og partner og styreleder Johnny Johansen i Haavind. | Foto: Christine Karijord.
NYETABLERING: På bildet fra venstre: Partner Bjørn Sørgård, ny Haavind-partner i Bodø Bjørn Immonen, partner Sarah-Ann Kvam, Christian Jakhelln-eier Morten Jakhelln, CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling og partner og styreleder Johnny Johansen i Haavind. | Foto: Christine Karijord.

Haavind slår seg ned i Bodø, opplyser advokatfirmaet i en melding. Oppstart for det nye kontoret vil være i august.

«Nordland er en region i sterk vekst, der Haavind allerede har viktige kunder innenfor spesielt fiskeri og havbruk, fornybar energi og eiendom/entreprise. Dette er viktige sektorer i Nordland, der Haavind har store og markedsledende team av advokater til å bistå kundene», heter det i meldingen.

«I flere år har Nordland hatt sterkere økonomisk vekst enn gjennomsnittet i Norge, og den samlede omsetningen til bedriftene i fylket vokste med 11 prosent fra 2022 til 2023», står det videre.

To nye partnere

I anledning nyetableringen har Haavind sikret seg to nye partnere til satsingen. Kun det ene navnet er foreløpig kjent. Bjørn Immonen, som kommer fra Nord Advokatfirma, vil være først på plass av de to. Immonen har særlig kompetanse innenfor fast eiendom, entreprise og kontraktsrett. 

– Vi ser Nordland som en spennende region i sterk vekst, med høy grad av innovasjon, og som i stadig større grad bidrar til verdiskapingen i Norge. For oss er det viktig med nærhet til kundene, og det vil vi nå i enda større grad sikre gjennom et eget kontor i Bodø, sier managing partner i Haavind, Preben Brecke.

Immonen er for øvrig den andre partneren som forlater Nord Advokatfirma på kort tid. Thomas Andreassen, som leder Grettes kontor i Mo i Rana, kom også fra advokatfirmaet. 

– Vi skal ha et fullt operativt konto

Haavind jobber nå løpende med rekruttering av ansatte advokater for å sikre et godt sammensatt team i Bodø allerede fra høsten, forteller advokatfirmaet.

– Vi skal ha et fullt operativt kontor i Bodø, med støtte fra Oslo der det er nødvendig. Samtidig er vi opptatt av at kontoret blir en del av den Haavind-kulturen som vi er stolte av, og blir fullt integrert i det faglige fellesskapet vi har i firmaet og i de ulike bransjesatsningene våre, sier Brecke.

Haavind har inngått kontrakt med Hundholmen Byutvikling om leie av kontorlokaler i Jakhelln-gården i Sjøgata i Bodø. Dermed vil Haavind-kontoret bli sentralt plassert og lett tilgjengelig for kundene i sentrum av byen, opplyses det om.

– Dette er en spennende etablering for oss, som vi har stor tro på. Med et så aktivt og ekspanderende næringsliv i regionen ser vi frem til å komme i gang allerede i sommer, avslutter Brecke.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også