Advokater fra PwC og SVW sentral i arbeidet med ny rapport om åpenhet om aksjeeierskap

Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) fikk overlevert rapporten tirsdag.
RAPPORT: Næringsminister Cecilie Myrseth (t.v.) og arbeidsgruppens leder Malin Tønseth. Sistnevnte er partner i Simonsen Vogt Wiig. | Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
RAPPORT: Næringsminister Cecilie Myrseth (t.v.) og arbeidsgruppens leder Malin Tønseth. Sistnevnte er partner i Simonsen Vogt Wiig. | Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen ønsker å gjøre det enklere å finne informasjon om hvem som eier aksjer i norske selskaper. Det danner bakteppet for en ny rapport som næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) mottok tirsdag. 

– Åpenhet om maktstrukturer er en grunnleggende verdi i det norske samfunnet. Og det er viktig med åpenhet om hvem som eier aksjer i norske aksjeselskaper og allmennaksjeselskaper, sier Myrseth i en pressemelding.

Det var Simonsen Vogt Wiig-partner Malin Tønseth som overleverte rapporten til Myrseth. Tønseth har ledet arbeidsgruppen, som ellers bestått av tre andre personer, inkludert advokat Marianne Støkken Pilgaard i Advokatfirmaet PwC. Regjeringen nedsatte gruppen i januar i år.

På LinkedIn skriver Simonsen Vogt Wiig at gruppen har konkludert med at «det er viktig med en åpen digital løsning som i utgangspunktet er tilgjengelig for alle, men mener at visse opplysningstyper kun bør være tilgjengelige for utvalgte grupper med særskilte behov, for eksempel presse og politi».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også