AdvokatWatch

Innstilt til ny dommerstilling mens han samtidig er politianmeldt for uriktig forklaring for lagmannsretten

Tidligere sorenskriver risikerer 21 dager i fengsel for falsk forklaring i retten.

Frostating lagmannsrett, Trondheim. | Foto: Ned Alley / NTB

Ole Ingar Ødegård er under politietterforsking for å ha forklart seg falsk i lagmannsretten om et hemmeligholdt forhold til en kvinnelig ansatt i barnevernstjenesten i Kristiansund, som var ført opp som vitne i en barnefordelingssak, skriver NRK.

Da den tidligere sorenskriveren fikk spørsmål i retten om han var inhabil som dommer, hvor både han og kvinnen var aktører, avkreftet han at han fortsatt hadde en relasjon til den ansatte fra barnevernstjenesten.

Senere fortalte kvinnen i Tidens Krav, at hun og Ødegård stadig møttes, og hun viste til at hun hadde mottatt 1600 tekstmeldinger fra Ødegård. Flere av disse tekstmeldingene ble sendt etter dommeren forklarte forholdet var over, ifølge NRK.

Ødegård ble senere anmeldt av advokaten til den tapende part i barnefordelingssaken, for å ha forklart seg uriktig i retten om forholdet til kvinnen.

Ifølge statskanalen er saken ferdig etterforsket av Vest politidistrikt, og den er nå oversendt til statsadvokaten, for endelig avgjørelse.

Ødegård er sykemeldt, og ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Om Ødegård blir dømt, risikerer han 21 dager i fengsel.

Samtidig er Ødegård innstilt som nummer én som lagdommer ved Frostating lagmannsrett, og han skulle etter planen bli utnevnt i sommer, men saken er satt på vent.

På spørsmål fra NRK om han synes det er problematisk å innstille en kandidat som er under politietterforskning til dommer i lagmannsretten, svarer leder Arnfinn Agnalt i Innstillingsrådet for dommere:

– Nei, det det tenker jeg ikke. Vi venter nå på en avklaring fra statsadvokaten.

– Dommen bidrar til rettsavklaring av et omdiskutert tema

Streikeaksjonen: Advokatforeningen åpner opp for å gi dispensasjon

Kvale-fullmektig har fått seg jobb i Indre og Østre Finnmark tingrett 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch