Student saksøkt av privatskolen Jusutdanning

Hana Mohammed nekter å betale for årsstudiumet i juss hos privatskolen Jusutdanning, som hun mener ikke var slik hun skal ha blitt lovet. Nå møtes partene i retten.
Tinghuset i Sandvika. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Tinghuset i Sandvika. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Det skriver Universitas.

Den 25 år gamle studenten søkte seg inn på bachelorprogrammet i juss ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og på årsstudiumet som den Oslo-baserte privatskolen Jusutdanning tilbyr.

Mohammed forteller til Universitas at hun, etter en telefonsamtale med daglig leder ved Jusutdanning, fikk inntrykk av at hun kunne gå årsstudiumet og siden gå rett videre til det andre året ved USN.

Hun takket derfor ja til plassen hos Jusutdanning, som hadde en prislapp på 95.000 kroner.

– De lurte meg inn i en felle, hevder Mohammed nå overfor studentavisen.

Hun signerte studieavtalen med Jusutdanning og betalte 2000 kroner i registreringsavgift, men fikk en dårlig følelse da hun møtte opp på orienteringsdagen i Oslo. Mohammed forteller blant annet til Universitas at studiestedet ikke så ut som på bildene på Facebook.

Etter orienteringen skal hun ha gått bort til Jusutdannings daglige leder, Henrik Sander, og stilt spørsmål ved hvordan hun skal få fagene fra skolen godkjent hos Universitetet i Sørøst-Norge.

Sander skal ifølge Mohammed ha sagt at var «hennes problem». Videre skal han ha sagt at det ikke var noen garanti for at fagene ville godkjent og at dette stod på nettsidene til Jusutdanning.

Etter orienteringsdagen tok Mohammed kontakt med Sander og fortalte at hun ikke ønsket å fortsette studieløpet.

Hun kontaktet også advokat.

Nesten ett år senere tok Jusutdanning ut forliksklage mot henne, med krav om at hun måtte betale 95.000 kroner for studiet.

I Forliksrådet var det Mohammed som fikk medhold.

Forliksrådet vektla i avgjørelsen at studiet var noe annet enn det Mohammed hadde blitt forespeilet, og at hun først hadde funnet ut av dette første dag på studiet. Ankefristen ble satt til én måned.

Like før fristen gikk ut, fikk Mohammed tilsendt stevning for retten.

Daglig leder i Jusutdanning har ikke ønsket å kommentere saken overfor Universitas, fordi det er en pågående rettsprosess.

Saken skal gå i Ringerike, Asker og Bærum tingrett i mars, får AdvokatWatch opplyst. Den er ikke satt opp på berammingslisten ennå.

Universitas skriver at Schjødt-advokat Erlend Haaskjold representerer Jusutdanning i saken. Ifølge avisen foreleser Haaskjold ved studiet til Jusutdanning. Haaskjold står imidlertid ikke oppført på privatskolens liste over forelesere nå, men han gjorde det i 2021.

Professor-duo mener Advokatforeningens streik kan være brudd på konkurranseloven

Ankesilingsordningen: Så mange anker ble nektet fremmet i Gulating lagmannsrett og Hålogaland lagmannsrett i 2021

Advokatfirma begjært konkurs av Skatteetaten 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også