– At en dommer lyver for domstolen er en unik sak. Jeg har ikke hørt om noe tilsvarende

Tirsdag starter rettssaken mot sorenskriver Ole Ingar Ødegård, som er tiltalt for å ha gitt uriktig erklæring til lagmannsretten. Han risikerer inntil to år i fengsel.
Advokat Sjak Haaheim, | Foto: Advokatoriet
Advokat Sjak Haaheim, | Foto: Advokatoriet

Ifølge tiltalebeslutningen skal Ole Ingard Ødegård i en e-post til en lagdommer i Frostating lagmannsrett i oktober 2019, ha forklart seg falskt om et hemmeligholdt forhold til en kvinnelig ansatt i barnevernstjenesten i Kristiansund.

E-posten skulle brukes som bevis i en ankesak hvor lagmannsretten skulle vurdere om Ødegård var inhabil til å behandle en barnefordelingssak i tingretten november 2018, som kvinnen hadde arbeidet med i barnevernet.

Tiltalen ble kjent i begynnelsen av desember.

– At en dommer lyver for domstolen er en unik sak. Jeg har ikke hørt om noe tilsvarende, sier advokat Sjak Haaheim til TV2.

Haaheim representerer mannen som tapte barnefordelingssaken som sorenskriver Ødegård behandlet i tingretten i november 2018. Det var også mannen som anmeldte sorenskriveren da han mottok et anonymt brev etter dommen i tingretten, som inneholdt opplysninger om at sorenskriveren hadde et forhold til den kvinnelige barnevernsansatte.

Ødegård er ikke enig i at hans forklaring til lagmannsretten var uriktig, og han har hele tiden nektet straffeskyld. Den tiltalte sorenskriveren representeres av partner Halvard Helle i Schjødt.

Det er satt av tre dager til rettssaken i Hordaland tingrett, som starter tirsdag.

Derfor mener Domstoladministrasjonen at vilkårene for suspensjon av tiltalt sorenskriver er oppfylt

Frostatings innstilte lagdommer trakk seg etter tiltale i straffesak. Nå er en advokat utnevnt til embetet

Arbeidsrettsadvokat: – At Domstoladministrasjonen ikke så det alvoret allerede da saken ble kjent, stiller jeg store spørsmålstegn ved

Sorenskriver tiltalt for å ha løyet i retten

Innstilt til ny dommerstilling mens han samtidig er politianmeldt for uriktig forklaring for lagmannsretten 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også