Frostatings innstilte lagdommer trakk seg etter tiltale i straffesak. Nå er en advokat utnevnt til embetet

Flere dommerutnevnelser i statsråd fredag.
Frostating lagmannsrett, Trondheim. | Foto: Ned Alley / NTB
Frostating lagmannsrett, Trondheim. | Foto: Ned Alley / NTB

I begynnelsen av desember ble det kjent at det var tatt ut tiltale mot sorenskriver Ole Ingar Ødegård, for å ha avgitt uriktig erklæring til lagmannsretten om en eks-kjæreste.

Domstoladministrasjonen har bedt Justisdepartementet om å suspendere Ødegård i påvente av den kommende rettssaken i Hordaland tingrett, som går i mars.

Ødegård var også innstilt som nummer én som lagdommer ved Frostating lagmannsrett, og han skulle etter planen bli utnevnt i fjor sommer, men unevnelsen ble satt på vent mens politietterforskningen pågikk.

Men da tiltalen kom, valgte Ødegård å trekke søknaden sin. Nå er det klart hvem som får jobben som lagdommer i Frostating i stedet for Ødegård. I statsråd i fredag ble advokat Trude Merete Berg utnevnt til lagdommer ved Frostating lagmannsrett.

Berg, som opprinnelig var innstilt som nummer to, har jobbet over ti år som advokat i SpareBank 1 SMN. Hun har også jobbet over åtte år som advokat Steenstrup Stordrange (i dag SANDS).

I statsråd ble også politiinspektør Knut Christian Braae-Johannessen utnevnt til tingrettsdommer ved Buskerud tingrett. I tillegg ble tingrettsdommer Hege Merete Oftedal og administrerende direktør Tore Strømmen Berntsen utnevnt til tingrettsdommere ved Sør-Rogaland tingrett.

Oftedal, som har bakgrunn som partner i Advokatfirmaet PwC, tok AdvokatWatch en prat med i midten av desember. Det intervjuet kan du lese her.

Alle fire tiltrer fra det tidspunkt Domstoladministrasjonen bestemmer.

Rettssak mot tidligere domstolsleder i mars

Arbeidsrettsadvokat: – At Domstoladministrasjonen ikke så det alvoret allerede da saken ble kjent, stiller jeg store spørsmålstegn ved

Tidligere domstolleder tiltalt for å ha løyet i retten

Innstilt til ny dommerstilling mens han samtidig er politianmeldt for uriktig forklaring for lagmannsretten

Tidligere advokatpartner innstilt på topp til embete som tingrettsdommer: – Jeg ser frem til å bli en fast del av kollegiet 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også