AdvokatWatch

En «vesentlig del» av bostyrers tidsbruk var unødvendig, konkluderer lagmannsretten og fratar advokat over en halv million kroner

Arne Laastads tidsbruk som bostyrer i tre saker var «klart uforholdsmessig».

Foto: Marit Hommedal / NTB

Det er konklusjonen lagmannsretten har kommet til, skriver E24.

I tingretten ble Laastad tilkjent nærmere 1,3 millioner kroner for sin rolle som bostyrer for konkursboene etter de tre selskapene Kollen Drift Vest AS, Kollen Drift Sør AS og Kollen Drift Øst AS.

Sparebanken Vest er kreditor i de tre konkursboene.

Banken mente summen på 1,3 millioner kroner var for høy, og valgte å anke saken til lagmannsretten, som nå har redusert bostyrer Laastads salær med rundt 570.000 kroner.

Retten reagerer særlig på at «arbeidet med legalpantet gikk over til å bli kostnadsdrivende i seg selv». Lagmannsretten slår videre fast at en «vesentlig del av tidsbruken våren 2020 var unødvendig».

Bostyrer Laastad er uenig i rettens vurdering, og peker på banken.

– I stor utstrekning er det Sparebankens saksbehandling som har medført all den tiden som har gått med her, sier Laastad til E24.

Den beskrivelsen kjenner ikke banken seg igjen i.

Laastad kommer likevel ikke til å anke dommen, forteller han.

Tidligere i vår var det for øvrig flere aktører som reagerte på kostnadene ved bobehandlingen i en annen sak hvor Laastad har vært bostyrer – konkursboet etter sykkel-VM i Bergen i 2017.

– Umiddelbart fremstår kostnadene som meget høye

Behandlingen av konkursboet etter sykkel-VM i Bergen avsluttet: Nærmere 14 millioner kroner brukt på advokater og revisor 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch