Ankesaken mellom Rogstad og VG er berammet på nyåret

Det er satt av to dager i lagmannsretten, når saken mellom Rogstad og VG skal behandles på nytt.
Foto: Berit Roald/NTB
Foto: Berit Roald/NTB

I forrige måned slo Høyesterett fast at VG hadde rett til å gjengi fotografier av Rogstad-advokater uten å be om samtykke, men avisen må betale et vederlag etter åndsverkloven.

Dermed ble lagmannsrettens dom, som bygget på at fotografiene kunne gjengis uten plikt til å betale for bruken i etterkant, opphevet. Saken ble besluttet behandlet på nytt i Borgarting lagmannsrett, som skal utmåle vederlaget.

Nå er det klart når saken skal behandles på nytt. Ifølge berammingslisten til Borgarting lagmannsrett går saken 12. og 13. januar 2023.

Andreas Galtung i Advokatfirmaet Galtung representerer Rogstad, mens partner Halvard Helle og fast advokat Severin Slottemo Lyngstad i Schjødt representerer VG.

Bakgrunnen for hele sakskomplekset er at VG i 2020 publiserte en rekke kritiske artikler om Rogstad, der det ble gjengitt bilder fra advokatfirmaet hjemmeside og fra en åpen Facebook-profil, uten at avisen ba om samtykke. Det ble heller ikke betalt vederlag. Rogstad tok dermed ut søksmål mot både VG og en av avisens journalister, med krav om erstatning for ulovlig bruk av bildene.

VG fikk medhold i både tingretten og lagmannsrett, før Høyesteretts ankeutvalg i november 2021 besluttet at Høyesterett skulle behandle Rogstads anke, som altså endte med at saken ble sendt tilbake til lagmannsretten for ny behandling.

VG hadde rett til å gjengi fotografier av Rogstad-advokater uten å be om samtykke, men må betale et vederlag i etterkant 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også