Bodø kommune har hyret inn Schjødt-duo i erstatningssak

Seks advokater er i aksjon når ett av de største erstatningskravene noensinne mot en kommune i Nord-Norge behandles i Hålogaland lagmannsrett.
Partner er Erlend Haaskjold og advokatfullmektig Elsa Brandt Stensrud bistår Bodø kommune i ankesaken. | Foto: Schjødt
Partner er Erlend Haaskjold og advokatfullmektig Elsa Brandt Stensrud bistår Bodø kommune i ankesaken. | Foto: Schjødt

I januar i år ble Bodø kommune i Salten og Lofoten tingrett dømt til å betale 90 millioner kroner i erstatning til IT-selskapet Braathe Gruppen for brudd på anskaffelsesregelverket.

Saken startet i 2015 da kommunen meddelte at Atea var tildelt en kontrakt i en anbudskonkurranse knyttet til anskaffelse av IKT-tjenester og utstyr. Braathe Gruppen mener Atea, som signerte kontrakten først i 2017, skulle vært avvist som leverandør.

Ifølge Avisa Nordland var det krav om at leverandørene i anbudskonkurransen skulle levere en nettoprisliste til kommunen, som var grunnlaget for at kommunen kunne vite hva de faktisk skulle betale for IKT-utstyr, noe Atea aldri gjorde. Det var også dette forholdet tingretten i hovedsak vektla i sin dom. Hvis Atea hadde blitt avvist ville iTet (senere Braathe Gruppen), som var innstilt som nummer to, vunnet konkurransen.

Bodø kommune valgte å anke dommen, og mandag denne uken startet ankesaken i Hålogaland lagmannsrett.

Ifølge berammingslisten fører Schjødt-partner Erlend Haaskjold saken for Bodø kommune i retten. Han får bistand fra advokatfullmektig og kollega Elsa Brandt Stensrud. Teamet består ellers av Robert Myhre og advokatfullmektig Dafina Nepola fra Myhre Advokatfirma i Drammen. Myhre har for øvrig representert kommunen i saken helt fra konflikten starten, og var også prosessfullmektig i tingretten.

– Det er selvsagt svært hyggelig å bli spurt om å bistå Bodø kommune, og vi skal gjøre det vi kan for å få belyst saken på best mulig måte. Reglene for offentlige anskaffelser har etter hvert blitt svært komplekse. Saken gjelder dessuten en omfattende anskaffelse med en mengde tekniske spesifikasjoner. Det er en omfattende dokumentasjon, og det er derfor satt av ti dager til behandling av saken i lagmannsretten, sier Schjødt-partner Erlend Haaskjold til Avisa Nordland.

Ifølge avisen opplyser kommunen i sin siste tertialrapprot, at den har brukt 4,4 millioner kroner på ankesaken så langt.

Braathe Gruppen stiller med de samme advokatene som i tingretten, Thomas Angell og Børge Breimo Helstrøm fra Angell Advokatfirma i Bodø.

Bodø kommune fikk ble for øvrig i juli i fjor ilagt et gebyr på 11,6 millioner kroner av Klageorganet for offentlige anskaffelser (KOFA) for ulovlig direkte anskaffelse.

Partner i Codex Advokat Tromsø er forsvarer for spionmistenkt

Advokat har bygget nytt kontor vegg i vegg med eget hjem

I 2019 uttalte styreleder i Schjødt at det danske markedet var en utfordring. Derfor mener han timingen er riktig nå

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også