Måtte slette lydopptak fra retten

Advokatene hadde ikke bedt lagmannsretten om samtykke til å ta opptak.
Ankesaken går i rettssal 6 i Hålogaland lagmannsrett i Bodø. Det er satt av knappe to og en halv uke til erstatningssaken. | Foto: Aleksander Losnegård
Ankesaken går i rettssal 6 i Hålogaland lagmannsrett i Bodø. Det er satt av knappe to og en halv uke til erstatningssaken. | Foto: Aleksander Losnegård

Fredag markerer slutten på den første av to uker som Hålogaland lagmannsrett har satt av til ankesaken mellom Bodø kommune og Braathe Gruppen, tidligere iTet. Spørsmålet er om kommunen brøt anskaffelsesregelverket ved tildelingen av en IKT-kontrakt til Atea.

I januar ble Bodø kommune i Salten og Lofoten tingrett dømt til å betale Braathe Gruppen 90 millioner kroner, samt sakskostnader på nærmere 3,3 millioner kroner, etter at retten konkluderte med at Ateas manglende levering av nettoprisliste utgjorde et vesentlig forbehold mot kontraktsvilkårene, og at tilbudet derfor skulle vært avvist. I anbudsprosessen var iTet blitt innstilt som nummer to.

Bodø kommune anket dommen.

Mandag startet ankesaken i rettssal 6 i lagmannsretten i Bodø.

Angell-partnerne Thomas Angell og Børge Breimo Helstrøm representerer Braathe Gruppen, mens kommunen har utvidet sitt lag fra tingretten, hvor Robert Myhre fra Myhre Advokatfirma var prosessfullmektig, med Schjødt-partner Erlend Haaskjold.

Onsdag havnet partene i en diskusjon, skriver Avisa Nordland.

Frode Nilsen, digitaliserings- og IKT-sjef i kommunen, hadde avgitt partsforklaring. Etter en pause mot slutten av rettsdagen, uttrykte Schjødt-partner Haaskjold ifølge avisen misnøye med at motparten hadde plassert utstyr for lydopptak på bordet foran dem. Haaskjold motsatte seg ikke opptaket i seg selv, men hevdet han ikke var blitt informert av motparten om at motparten ville ta lydopptak i retten.

I kjølvannet av dette ble advokatene til Braathe Gruppen gjort oppmerksom på at det ikke sto noe i rettsboken om opptak av lyd i lagmannsretten – kun om avspilling av opptak fra tingretten.

Innspillingen var aldri blitt godkjent av lagmannsretten, og etter en diskusjon ble partene enig om at alle opptak som var gjort før digitaliserings- og IKT-sjefens partsforklaring, måtte slettes.

– Vi må bare beklage. Vi oppfattet at det var gitt tillatelse, men ser at det kan være at det aldri ble tatt en endelig avgjørelse, sa advokat Helstrøm til lagmannsretten, skriver Avisa Nordland.

Ankesaken fortsetter mandag og skal gå fram til 8. november.

Bodø kommune har hyret inn Schjødt-duo i erstatningssak

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også