Ny innstilling fra komiteen for nominasjon av dommer ved Efta-domstolen

Komiteen måtte gjøre en ny innstilling etter at Lovavdelingen kom frem til at et medlem var inhabil da han vurderte Simonsen Vogt Wiig-partner i søknadsprosessen.
INNSTILT: Professor Hans Graver (avbildet) kjemper med lagdommer Michael Reiertsen om å bli norsk dommer ved Efta-domstolen. | Foto: Terje Pedersen/NTB
INNSTILT: Professor Hans Graver (avbildet) kjemper med lagdommer Michael Reiertsen om å bli norsk dommer ved Efta-domstolen. | Foto: Terje Pedersen/NTB

I forrige måned omtalte AdvokatWatch, at Lovavdelingen konkluderte med at medlem Finn Arnesen i Innstillingskomiteen var inhabil, da han vurderte Simonsen Vogt Wiig-partner Karin Fløistad som hadde søkt på stilling ved Efta-domstolen.

I uttalelsen ble det vist til en spesialordning i KOFA, hvor både Arnesen og Fløistad sitter, som Lovavdelingen mente måtte tillegges avgjørende vekt i saken.

Derfor ba Utenriksdepartementet komiteen om å gjenoppta arbeidet sitt. Professor Ola Mestad ble utnevnt som nytt medlem i stedet for Finn Arnesen, opplyser Utenriksdepartementet i en pressemelding fredag.

Lederen av komiteen, Arnfinn Agnalt og Mestad, har gjennomført nye intervju med gjenværende kandidater. Advokat Pål Wennerås trakk søknaden sin.

Nå opplyser Utenriksdepartementet at komiteen for nominasjon av dommer ved Efta-domstolen har gitt ny innstilling.

I likhet med innstillingen i november i fjor, er professor Hans Petter Graver og lagdommer Michael Reiertsen valgt ut til å konkurrere om å bli norsk dommer ved Efta-domstolen.

– Innstillingskomiteen er fornøyd med å ha fått sterke søkere til denne viktige stillingen, og vi har hatt en grundig prosess for å vurdere disse. Begge kandidatene som nå er innstilte til stillingen er svært godt kvalifiserte og kan bidra til å styrke domstolen fremover, sier Arnfinn Agnalt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også