Skoghøy søker avskjed fra Høyesterett – får sluttavtale på 3,6 millioner kroner

Frem til han fratrer 1. juli vil høyesterettsdommeren ha studiepermisjon.
SØKER AVSKJED: Høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy. | Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
SØKER AVSKJED: Høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy. | Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Det skriver Høyesterett i en pressemelding mandag ettermiddag.

Høyesterett og Skoghøy har inngått en avtale som skal sikre at Skoghøy ikke blir økonomisk skadelidende ved at han går av før han når aldersgrensen på 70 år. Den innebærer utbetaling av et engangsbeløp på 3,6 millioner kroner før skatt, i tillegg til dekning av utgifter i forbindelse med avtaleprosessen.

– Både Høyesterett som arbeidsgiver og Skoghøy gir med dette uttrykk for at avtalen som nå er inngått er den riktige løsningen, skriver domstolen.

Verken Høyesterett eller Skoghøy vil uttale seg utover pressemeldingen.

Skoghøy har hatt studiepermisjon og sykmelding siden september.

I desember gikk han offentlig ut og hevdet seg forgiftet av sin tidligere ektefelle. Hun har avvist alle anklager. Politiet henla senere saken.

Skoghøy har vært høyesterettsdommer i to perioder, først fra 1998 til 2017, og deretter fra 2020 og frem til han nå søker avskjed fra embetet som dommer.

– Jens Edvin A. Skoghøy har gjennom disse årene lagt ned et betydningsfullt arbeid for Høyesterett og for norsk rettsliv. Det står stor respekt av hans virke både som dommer og rettsteoretiker, sier høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie i pressemeldingen.

Justitiarius Øie sendte 23. desember en henvendelse til Tilsynsutvalget for dommere, hvor hun ba utvalget om å gjøre en vurdering av Skoghøy.

Fordi Skoghøy nå ikke vil komme tilbake i dømmende virksomhet, har Høyesterett orientert Tilsynsutvalget om at det fra Høyesteretts side ikke lenger er behov for en behandling av denne henvendelsen, heter det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også