Tengs-aktoratet fikk refs av dommeren etter møte uten forsvarere

Aktoratet i saken om drapet på Birgitte Tengs hadde søndag et møte med DNA-eksperter uten at forsvarerne var til stede. Mandag fikk de refs av dommeren.
DOMMER: Rettens administrator Jarle Golten Smørdal under rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. | Foto: Annika Byrde/NTB
DOMMER: Rettens administrator Jarle Golten Smørdal under rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs i mai 1995. | Foto: Annika Byrde/NTB
NTB

– Jeg er blitt orientert om at påtalemyndigheten har hatt et møte med de rettsoppnevnte sakkyndige uten at forsvarerne var med. Jeg forstår godt at de reagerer, sa administrator, lagdommer Jarle Golten Smørdal, da rettssaken fortsatte i Gulating lagmannsrett i Stavanger mandag, skriver Stavanger Aftenblad.

Tiltalte Johny Vassbakks forsvarer Stian Bråstein sier at de har fått vite at påtalemyndigheten holdt et møte med DNA-ekspertene Jonathan Whitaker, Peter Gil og Arnoud Kal søndag.

Disse skal vitne under rettssaken senere denne uka.

– Allerede i Haugesund, da saken ble behandlet i tingretten, ga vi beskjed om at vi ønsket å være med dersom påtalemyndigheten skulle ha møte med rettsoppnevnte sakkyndige. Det handler om at begge parter skal få den samme informasjonen, sier Bråstein.

DNA-undersøkelsene som er gjort i saken, er tema i retten denne uken. Funnet av en del av Vassbakks DNA på strømpebuksa til Birgitte Tengs er påtalemyndighetens viktigste bevis i saken, og det eneste som knytter Vassbakk direkte til jenta som ble drept i 1995.

Dommer Smørdal sa at de rettsoppnevnte sakkyndige svarer for retten og ikke for partene.

– Dette vil rettes opp ved at det gjennomføres et nytt møte i ettermiddag, sa han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også