Schjødt-partneren avfeier Gjensidige-advokatens timepris-kritikk: – Hennes syn på denne avtalen er lite relevant

– Jeg har forståelse for at advokat Utgård har behov for å snakke om noe annet enn dommen, svarer Schjødt-partner Arild Dyngeland på motpartens kritikk.
FRITT ADVOKATVALG: Schjødt-partner Arild Dyngeland, her avbildet i Hordaland tingrett i forbindelse med en annen sak, påpeker at det er avtalefrihet og fritt advokatvalg. | Foto: Bjørnar Morønning / NTB
FRITT ADVOKATVALG: Schjødt-partner Arild Dyngeland, her avbildet i Hordaland tingrett i forbindelse med en annen sak, påpeker at det er avtalefrihet og fritt advokatvalg. | Foto: Bjørnar Morønning / NTB

I oktober møttes Gjensidige og Magic Properties i Hordaland tingrett.

Gjensidige anklagde eiendomsselskapet for forsikringsbedrageri og krevde at et forsikringsbeløp på cirka 5,5 millioner kroner som ble utbetalt til Magic Properties etter en brann i Bergen sentrum i mars 2017 ble tilbakebetalt.

Det var eiendomsselskapet som vant saken, slik det også gjorde da partene møttes på samme sted i fjor høst, i en annen sak om påstått forsikringsjuks.

Dermed må forsikringsselskapet dekke motpartens sakskostnader. 

Det er Schjødt-partner Arild Dyngeland som har representert Magic.

Ifølge Bergensavisen var Dyngelands sakskostnadsoppgave på i overkant av 1,1 millioner kroner. For mye av arbeidet er det oppgitt en timepris på 7400 kroner. Det får Gjensidige-advokat Merete Anita Utgård til å reagere.

– Problemet med høye advokatpriser er at det er prisdrivende for advokattjenester. Det påvirker prisene generelt, og skaper mindre tilgjengelighet for advokattjenester til folk flest, sier Utgård til BA.

Hordaland tingrett har besluttet å kutte Dyngelands sakskostnadsoppgave til 750.000 kroner, etter å ha kommet til at det samlede kostnadskravet «med god margin overstiger det som er nødvendige kostnader» i en sak retten beskriver som «ikke spesielt vanskelig, verken faktisk eller rettslig».

Schjødt-partner Dyngeland er «ikke helt med» på at prissettingen mellom en advokat og klient skal være prisdrivende i samfunnet, sier han til BA.

– Jeg har forståelse for at advokat Utgård har behov for å snakke om noe annet enn dommen. Det hun kommenterer er imidlertid en avtale mellom to andre parter. Avtalen er både henne og Gjensidige helt uvedkommende.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også