Tingretten reduserte antallet bistandsadvokater i overgrepssak til to – nå er beslutningen opphevet

Advokat Kim Ellertsen fryktet mindre oppfølgning av den enkelte fornærmede, og anket beslutningen på vegne av sine klienter.
MEDHOLD: Elden-partner Kim Ellertsen anket tingrettens beslutning, og har fått medhold i lagmannsretten. | Foto: Ole-Berg Rusten / NTB
MEDHOLD: Elden-partner Kim Ellertsen anket tingrettens beslutning, og har fått medhold i lagmannsretten. | Foto: Ole-Berg Rusten / NTB

Det var i slutten av september at Trøndelag tingrett besluttet at de to advokatene Tove Røddesnes og Ingunn Kjeldstad skulle være felles bistandsadvokat for alle de fornærmede i saken hvor en tidligere kommuneoverlege i Frosta er siktet for blant annet 34 voldtekter.

Den tidligere kommunelegen er anmeldt for over 200 forhold.

Elden-partner Ellertsen anket beslutningen fra Trøndelag tingrett til Frostating lagmannsrett. Det samme gjorde advokat Camilla Hagen.

Nå har lagmannsretten opphevet tingrettens beslutning.

Det skriver Advokatbladet.

«Tingretten viser i sin begrunnelse til at saken omfatter et svært stort antall fornærmede. Sett opp mot bistandsadvokatens ansvar for å ivareta fornærmedes interesser, fremstår begrensningen til to advokater som uforsvarlig og klart urimelig. Sakens karakter og den medieoppmerksomhet den får, tilsier at de fornærmede har behov for jevnlig oppfølging og informasjon», skriver lagmannsretten i sin vurdering av spørsmålet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også