Ber om fortgang i domstolspørsmålet: – Håper det skjer raskt

Den raske gjenopplivingen av gamle domstoler har latt vente på seg. Nå begynner flere å bli utålmodige, og fagmiljøene tviler på en reversering.
LANGSOMT: Jon Wessel-Aas i Advokatforeningen håper at regjeringen snart kommer med en avklaring i domstolspørsmålet. | Foto: Heiko Junge / NTB
LANGSOMT: Jon Wessel-Aas i Advokatforeningen håper at regjeringen snart kommer med en avklaring i domstolspørsmålet. | Foto: Heiko Junge / NTB

Spørsmålet om man skal gå tilbake til den gamle domstolsstrukturen fra 2021 har enda ikke blitt besvart av regjeringen. I Hurdalsplattformen var dette et sentralt punkt, spesielt for Senterpartiet. 

I plattformen vedtok regjeringspartiene at man skulle tilbake, men foreløpig har det ikke kommet noen avgjørelse. NRK skriver at flere instanser nå omtaler den nye reformen positivt. Saksbehandlingstiden går ned og Domstolsadministrasjonen, Dommerforeningen, Advokatforeningen, Juristforbundet, Høyesterett og Riksadvokaten gir domstolsreformen æren for det.

Jon Wessel-Aas som er leder i advokatforeningen tror at jo lenger tid det går, desto større sannsynlighet er det for at dagens struktur består.

– Alt i alt tror jeg regjeringen vil velge å lytte til fagmiljøene og se på erfaringene vi har nå, og legge bort reverseringsplanene. Av hensyn til domstolene og rettssystemet håper jeg det skjer raskt, sier Wessel-Aas til NRK.

Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Hans-Petter Aasen holder fast overfor kanalen at Hurdalsplattformen fortsatt ligger til grunn, men at det er de 450 høringssvarene som gjør at dette har tatt tid.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også