Danner arbeidsgruppe i USA for å undersøke bruken av AI-teknologi innenfor det juridiske feltet

I USA har den amerikanske advokatforeningen, American Bar Association, oppnevnt en arbeidsgruppe som vil ta opp både mulighetene og farene med ny teknologi. 
NY ARBEIDSGRUPPE: American Bar Association har oppnevnt en arbeidsgruppe som skal undersøke kunstig intelligens i jusfeltet. | Foto: AP Photo/Richard Drew, file
NY ARBEIDSGRUPPE: American Bar Association har oppnevnt en arbeidsgruppe som skal undersøke kunstig intelligens i jusfeltet. | Foto: AP Photo/Richard Drew, file

Verdens største frivillige sammenslutning av advokater, American Bar Association, har etablert en arbeidsgruppe som skal ledes av advokat og cybersikkerhetsingeniør Lucy L. Thomson. 

Arbeidsgruppen blir etablert etter en økende bekymring for den potensielle påvirkningen kunstig intelligens (AI) har på juridisk praksis. 

Det skriver LawGazette

En undersøkelse utført av selskapet Thomas Reuters viser at 75 prosent av advokater tror AI vil føre til en økning i mengden arbeid utført av enkeltpersoner uten tradisjonelle juridiske kvalifikasjoner. 

Thomson deler at den tverrfaglige gruppen vil gi praktisk informasjon som advokater trenger for å holde seg oppdatert på og navigere den komplekse teknologien. 

Den nye arbeidsgruppen er også omtalt av vår danske søsteravis, AdvokatWatch.dk. Nettstedet skriver at det også i Danmark vil komme en ny arbeidsgruppe for AI, nedsatt av Danske Advokater. Gruppen skal synliggjøre muligheter og utfordringer med bruk av AI i arbeidet til advokatfirmaer. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også