Slovakisk domstol stanser deler av omstridt kriminalreform

Slovakias forfatningsdomstol setter ned foten for regjeringens straffelovsreform som ville redusere straffen for blant annet korrupsjon og bedrageri betydelig.
FÅR NEI: Slovakias forfatningsdomstol setter foten ned for deler av statsminister Robert Ficos foreslåtte straffelovsreform. | Foto: Petr David Josek / AP
FÅR NEI: Slovakias forfatningsdomstol setter foten ned for deler av statsminister Robert Ficos foreslåtte straffelovsreform. | Foto: Petr David Josek / AP
NTB

Domstolen sier imidlertid i en uttalelse at avgjørelsen om å legge ned et etterforskningsorgan med ansvar for alvorlig korrupsjon og organisert kriminalitet, vil bli opprettholdt.

Forslaget om reform har blitt møtt med skarp kritikk fra landets opposisjon, EU og USA, og det har vært store demonstrasjoner. Kritikerne mener endringene vil gi straffrihet til politikere og næringslivstopper med bånd til regjeringen. EU har advart om at rettsvesenets uavhengighet står på spill.

Statsminister Robert Ficos regjering har argumentert med at korrupsjonsmyndigheten er partisk, og at folk fra regjeringspartiet Smer-SD har blitt urettferdig behandlet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også