Tidligere Wordfeud-utvikler blir teknologidirektør i Karnov

Karnov ansetter Gøran Hansen som selskapets nye teknologidirektør. Hansen, som har omfattende utvikler- og ledererfaring fra en rekke bransjer, skal ifølge det juridiske forlaget «videreutvikle morgendagens juridiske teknologiløsninger for norske jurister».
Administrerende direktør Hans-Petter Nygaard (t.v.) i Karnov Group Norway sammen med selskapets nye CTO, Gøran Hansen. | Foto: Karnov Group Norway
Administrerende direktør Hans-Petter Nygaard (t.v.) i Karnov Group Norway sammen med selskapets nye CTO, Gøran Hansen. | Foto: Karnov Group Norway

Denne uken bekreftet Karnov Group at de selskapet hadde fullført oppkjøpet av to europeiske virksomheter innen juridisk informasjon. Prislappen er rundt 160 millioner euro, som tilsvarer over 1,6 milliarder kroner, med dagens kurs.

Nå opplyser Karnov Group i Norge at det har ansatt Gøran Hansen som ny teknologidirektør. Finnmarkingen kommer fra tilsvarende stilling i «deep-tech»-selskapet Dolittle og har erfaring fra hele teknologiaksen fra blant annet Amedia, Equinor og Capgemini. Han tiltrer sin nye stilling i Karnov i 1. januar 2023, opplyses det om i en pressemelding.

– Jeg har stor sans for posisjonen de har tatt i markedet – med tilhørende ambisiøse vekstplaner. Nå ser jeg frem til å videreutvikle et fantastisk godt produkt, samt skape en spennende arbeidsplass for enda flere teknologer og produktutviklere, sier Gøran Hansen.

Karnov Group Norway mener Hansen har gode forutsetninger for å håndtere selskapets nærmere 30.000 brukere, og viser til at den nye teknologidirektøren var med på å forvalte det populære mobilspillet Wordfeud.

Tidligere jobbet han også for Sticos – et selskap som jobber med å gjøre det enklere å tolke kompliserte regelverk for økonomer og regnskapsførere. Nå skal han jobbe for det samme i den juridiske bransjen.

– Hansen overtar etter dyktige Markus Foss, som har gjort en veldig solid jobb siden oppstarten. Der er vi også svært fornøyde med å kunne fortsette samarbeidet med Foss og hans selskap Kodr i året som kommer. Med Hansen på laget rigger vi oss for videre vekst og kunder. Slik sikrer vi at norske jurister fortsetter å ta bedre beslutninger raskere, sier Hans-Petter Nygaard, administrerende direktør i Karnov Group Norway.

Karnov Group har fullført oppkjøpet av virksomheter innen juridisk informasjon

Bransjerapport: Halvparten av ansatte i norske advokatfirmaer har vurdert å bytte jobbe det siste halvåret

Juridisk forlag lanserer digital rettskildeløsning

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også