Joakim A. Ulltveit-Moe blir ny managing partner i Codex Advokat Oslo

Advokatfirmaet skroter ledermodellen med administrerende direktør, og organiserer seg med managing partner.
NY MANAGING PARTNER: Joakim A. Ulltveit-Moe skal lede Codex Advokat Oslo. | Foto: Codex Advokat Oslo
NY MANAGING PARTNER: Joakim A. Ulltveit-Moe skal lede Codex Advokat Oslo. | Foto: Codex Advokat Oslo

I oktober i fjor avslørte AdvokatWatch at administrerende direktør Anders Faanes hadde sluttet i Codex Advokat Oslo. Faanes hadde vært sjef i firmaet siden september 2017, da han kom fra partnerskapet i det skandinaviske konsulentselskapet Assessit, som han nå har gått tilbake til.

Styreleder i Codex Advokat Oslo, John Aage Hvardal, svarte slik da AdvokatWatch spurte om advokatfirmaet skulle beholde modellen med en administrerende direktør:

– Styret må få lov til å diskutere organiseringen internt først, og avgjøre dette i fellesskap. Det vil være naturlig at en beslutning rundt dette informeres internt før vi går ut i media.

– Vi har hatt daglig leder de 12 siste årene, og utgangspunktet er at vi fortsetter med denne modellen, la han til.

Men nå går Codex Advokat Oslo over til å heller ha en managing partner. Den utvalgte til rollen er Joakim A. Ulltveit-Moe, opplyser advokatfirmaet til AdvokatWatch.

– Ulltveit-Moe har de samme grunnverdiene som oss og deler vår vilje og ambisjon om å bli en stadig sterkere aktør i advokatbransjen. Han er en lagbygger som nå skal bruke all sin tid og alle sine erfaringer hos oss i Codex, sier John Aage Hvardal på vegne av styret og partnerskapet i Codex.

– Vi ser frem til å utvikle firmaet videre under Joakim A. Ulltveit-Moes lederskap og er sikre på at han vil lede selskapet i riktig retning, sier styreleder Hvardal videre.

Ulltveit-Moe har arbeidet med fagfeltene forsikrings- og erstatningsrett og fast eiendom siden 2002, og har lang erfaring med tvist og prosess. Han har jobbet særlig med profesjons- og styreansvar. Han fikk møterett i 2018. 

Han startet i Advokatfirmaet Kogstad Lunde & Co, og har siden vært tilknyttet firmaer forsikringsrettslig kompetanse. Han var partner i Ræder i ti år, og var der leder for avdelingen for forsikrings- og erstatningsrett. I tillegg til tvistehåndtering har Ulltveit-Moe vært strategisk og operasjonell rådgiver for flere bedrifter. Han har også operasjonell erfaring ved å ta gründerbedrifter fra tidlig fase til kommersialisering, opplyser Codex Advokat Oslo.

– Jeg trives godt i skjæringspunktet mellom jus og organisasjon, og opplever at jeg kan tilføre Codex ytterligere profesjonalitet og kommersielt fokus. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på lederjobben i Codex. Codex har dyktige medarbeidere og spennende klienter, og alt ligger til rette for en positiv utvikling for selskapet, sier Ulltveit-Moe.

Codex Advokat Oslo har slitt med lønnsomheten både i 2019, 2020 og 2021. Årsregnskapet for 2022 er ennå ikke klart.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også